ÄÄRELLÄ: RAKKAUDESTA

28.10. klo 17-19.30, Kansallismuseon 3. kerroksessa

Rakkaus on käytännöllistä, universaalia, yksityistä ja yhteistä. Rakastuminen huumaa ja kasvattaa pään pilviin. Elämämme ihmisenä ilman rakkautta ei olisi sellaista kuin sen tunnemme. Se on kasvattanut aivomme, kehittänyt suhteemme muihin, saanut jatkamaan sukua ja antanut hoivaa. Rakkaus on ylimaallinen, kaiken lävistävä tunne. Kuitenkin se näkyy ja kuluu eniten rakkauslauluissa ja keltaisen lehdistön lööpeissä; yhteiskunnallisessa keskustelussa ja päätöksenteossa se on näkymättömissä.

Tulisiko meidän puhua yhteiskunnallisesti tärkeäksi kokemiemme asioiden tiimoilta enemmän rakkaudesta, ja mitä silloin tapahtuisi? Millainen rooli rakkaudella on taiteessa, päätöksenteossa ja hyvinvoinnissa?

Illan aikana ääneen pääsevät muusikko Tuure Kilpeläinen, aivotutkija Katri Saarikivi ja filosofi Frank Martela! Keskustelua johdattelee toimittaja Inkeri Alatalo.

Rakkaudesta on mahdollista puhua vielä paneelikeskustelun jälkeen. Ohjatussa keskustelussa on tavoitteena lisätä rakkautta ja ymmärrystä itsestä, muista ja maailmasta. Keskustelun fasilitoi Erätauko-säätiö.

**

Tilaisuuteen voi osallistua vain 30 ennakkoon ilmoittautunutta henkilöä, jotta osallistuminen on kaikille turvallista. Tilan yhteydessä on mahdollisuus käsien desinfiointiin – jokaisen odotetaan huolehtivan käsihygieniasta ja saapuvan paikalle ainoastaan oireettomana.

**

Osallistuminen museon pääsymaksun hinnalla, sisältäen sisäänpääsyn museon näyttelyihin:

Normaali pääsymaksu 14 €
Alennettu pääsymaksu 10 €*

*Alennettu pääsymaksu koskee opiskelijoita, työttömiä, eläkeläisiä, yli 65-vuotiaita, varusmiehiä ja siviilipalvelusta suorittavia. Oikeus alennushintaiseen lippuun on todistettava lipuntarkistuksen yhteydessä.

Lippuja ei enää tarjolla.

Ajankohta

Alkaa:
28.10.2020 17:00
Päättyy:
28.10.2020 19:30

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Kansallismuseo, 3. krs
Mannerheimintie 34
00100 Helsinki

Eventilla

Powered by Eventilla