Tapahtuman oletuskuva

Erikoiskuljetusten liikenteenohjaajan (EKL) peruskurssi, 3.12.-5.12.2024, Riihimäki

3.12.2024 08:00

Suomen ympäristöopisto SYKLI

Erikoiskuljetusten liikenteenohjaajilla on suuri vastuu huolehtia siitä, ettei kuljetus aiheuta vaaraa muille tiellä liikkujille tai tarpeettomasti häiritse muun liikenteen sujuvuutta. Liikenteenohjaaja parantaa ammattitaitoisella toiminnallaan erikoiskuljetusta suorittavien ja muiden tiellä työskentelevien työturvallisuutta sekä varmistaa kuljetettavan esineen, kuljetusajoneuvon, tien ja tien laitteiden ehjänä säilymistä.

Kurssin tavoite
Liikenteenohjaajan peruskurssin käynyt parantaa ammattitaitoisella toiminnallaan erikoiskuljetusta suorittavien ja muiden tiellä työskentelevien työturvallisuutta sekä varmistaa, etteivät kuljetettava esine, kuljetusajoneuvo, tie ja tien laitteet vahingoitu.

Kurssille osallistumisen vaatimukset:

  • voimassa oleva vähintään B-luokan ajo-oikeus
  • koulutettava on henkilökohtaisilta ominaisuuksiltaan sopiva EKL-ohjaajaksi (TLL 67§)

Kurssiin ei liity koetta, ja kurssin suorittamisen jälkeen EKL-oikeuden saa 5 vuodeksi. Kurssilla koulutetaan myös kuljetuksiin liittyvä sillanvalvonta (oikeus valvoa sillan ylityksiä). Kurssin 1. päivästä on mahdollista saada ammattipätevyysmerkintä.

Koulutuksen kesto on 3 päivää, yhteensä vähintään 21 oppituntia.

Kenelle kurssi on tarkoitettu?
Kuljettajat ja liikennöitsijät, jotka toimivat erikoiskuljetusten parissa ja tarvitsevat liikenteenohjaajan oikeutta.

Koulutus järjestetään, mikäli osallistujia on riittävä määrä. Ilmoittautumiset 2 viikkoa ennen koulutusta.

Kurssin hinta

EKL-peruskurssin hinta on 1000 € + alv 24%. Lisäksi laskutetaan mahdollinen ammattipätevyysmerkinnän kirjaamismaksu 10 € (0% alv). Lisäksi Traficom laskuttaa osallistujalta EKL-kurssin viranomaismaksun 40 € (alv 0%). Korttimaksu laskutetaan myös kielteisissä korttipäätöksissä (liikennerikkomukset).

Ilmoittautuminen on sitova. Jos olet estynyt tulemasta koulutukseen, peruuta osallistumisesi viimeistään viikkoa ennen, jolloin koulutuspaikkasi vapautuu. Lähempänä koulutusta sattuvan esteen vuoksi voit nimetä tilallesi toisen henkilön. Peruuttaminen tai muutokset osallistujatietoihin hoituvat kätevimmin koulutuskalenterimme kautta henkilökohtaisella tunnusluvulla, jonka saat ilmoittautumisen yhteydessä. Mikäli sinulla on kysyttävää, voit ottaa yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen info@sykli.fi.

Pidätämme oikeudet muutoksiin.

Valitse haluamasi ilmoittautumisvaihtoehto
Ilmoittautuminen
Myynti päättyy
Hinta
Määrä

Hintaan lisätään EKL kurssin viranomaismaksu Traficom:lle 40€ (alv 0%) + mahdollinen ammattipätevyysmerkinnän kirjaamismaksu 10 € (0% alv).

Myynti päättyy 30.11.2024
1 240,00 € (sis. ALV 24.0%)

Määrä:


Ajankohta

Alkaa:   3.12.2024 08:00
Päättyy:   5.12.2024 16:00

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Suomen ympäristöopisto SYKLI

Kaartokatu 2 (HAMK:n tilat)
11100 Riihimäki

Tarkempi kartta ja ajo-ohjeet

Lisätiedot

Markku Mikkola

046 600 3392

markku.mikkola@sykli.fi