Webinaari: Käytettävyys ja saavutettavuus ICT-hankinnoissa, 19.11.2024 klo 12-16

Hankintalaki edellyttää, että hankinnan kohteen määrittelyssä ja vaatimuksissa on otettava huomioon kaikkien hankinnan kohdetta käyttävien luonnollisten henkilöiden vaatimukset täyttävä suunnittelu sekä saavutettavuus. Digipalvelulaki puolestaan velvoittaa digitaalisten palvelujen saavutettavuuden parantamiseen siten, että jokaisella on mahdollisuus käyttää yhdenvertaisesti digitaalisia palveluja.

Onnistuneen ICT-hankinnan ja kilpailutuksen kannalta tärkeitä kysymyksiä ovat mm.:

  • Mitä on käyttäjät huomioiva suunnittelu?
  • Mitä on saavutettavuus?
  • Miten ja mitä vaatimuksia saatavuuteen ja käytettävyyteen voidaan asettaa?
  • Miten voisin huomioida käytettävyyttä vertailuperusteena?
  • Miten saavutettavuutta ja käytettävyyttä arvioidaan hankintamenettelyn aikana?

Vaikka käytettävyyden ja saavutettavuuden vaatiminen hankittavalta kohteelta pitäisi olla jo rutiininomaista, on yhä moni niihin liittyvä yksityiskohta epäselvä niin hankintayksiköille kuin tarjousten tekijöillekin. Käytettävyysarvioinnit ja koekäytöt olisivat ensiarvoisen tärkeitä tapoja vertailla tarjottuja ratkaisuja, mutta silti niitä käytetään melko harvoin.

Tässä PTCS:n webinaarissa perehdymme käytettävyyden ja saavutettavuuden semantiikkaan, lainsäädäntöön ja standardeihin sekä vaatimusten asettamiseen. Lisäksi perehdymme käytettävyyden arviointimenetelmiin osana tarjousten vertailua.

Tavoitteena on ymmärtää arvioinnin vaatimusten asettamisen ja arvioinnin peruslogiikka. Käymme läpi myös aiheeseen liittyvää oikeuskäytäntöä, jotta osaat välttää hankinnoissasi aiheeseen yleisimmät sudenkuopat. 

Tutustu ohjelmaan täällä.

Kouluttajat: PTCS:n asiantuntija Pauliina Karinkanta (VT) ja Pilvi Takala (OTK)

ptcs_pauliina-karinkanta_3220.jpg (223 KB)  ptcs_pilvi-takala_4483.jpg

Tekninen toteutus: Webinaari toteutetaan Microsoft Teamsilla. Osallistujana kuulet ja näet kouluttajan sekä esitysmateriaalit ja voit osallistua keskusteluun. Osallistuminen verkossa on helppoa ja vaivatonta, tarvitset vain verkkoyhteyden. Saat osallistumislinkin webinaaritilaan viimeistään pari päivää ennen kurssia.

Tallenne: Koulutus tallennetaan ja tallenne on katsottavissa 7 vrk kurssin jälkeen. 

Kampanjaetu: Tarjoamme tähän ja muihin kursseihin, jotka on PTCS:n koulutuskalenterissa merkitty tagilla ICT-Boostaus, tuntuvan hintaedun. Kun ilmoittaudut kolmeen tai useampaan ICT-boostaus koulutuspäivään, saat kunkin koulutuksen osallistumismaksusta -20 % alennuksen. Saat alennuksen käyttämällä ilmoittautumisen yhteydessä etukoodia ICTBOOSTAUS. 

Valitse haluamasi kurssi

Kurssi Hinta Määrä
Käytettävyys ja saavutettavuus -webinaari /1hlö, 19.11.2024 345,00 € (+ALV 24%)

Ajankohta

Alkaa:
19.11.2024 11:45
Päättyy:
19.11.2024 16:00

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Webinaari

Järjestäjä

PTCServices Oy

050 541 8615

kurssit@ptcs.fi

Oletko kiinnostunut tilauskoulutuksesta? Pyydä tarjous

Tietosuojaseloste henkilötietojen käsittelystä PTCServices Oy:llä:

Rekisteriseloste