RILin Naisverkoston tilaisuus 8.12.2023: Kohti tasa-arvoisempaa työelämää

8.12.2023 13:00

Helsinki/Tampere/Oulu (valitse itsellesi sopivin paikka)

naisverkosto-joulu-2023-keskikoko.jpg

RILin Naisverkoston vuoden viimeinen tilaisuus järjestetään perjantaina 8.12.2023 klo 13.00-15.00. Tilaisuuden teemana on työelämän tasa-arvo. Miten työelämä ei edelleenkään ole tasa-arvoinen, eikä syrjimättömyys työelämässä toteudu kaikkialla? Mitä voimme tehdä muutoksen eteen?

Tilaisuudessa käsitellään aluksi RILin jäsenilleen tänä syksynä toteuttamaa kyselyä ”Kohti vastuullisempaa työelämää”. Kyselyllä kartoitettiin laajasti sitä, kuinka vastuullinen työkulttuuri alallamme toteutuu: miten syrjimätön ja yhdenvertainen kulttuuri on RILiläisten kokemusten perusteella toteutunut.

Tämän jälkeen kuulemme tilaisuudessa tasa-arvo- ja yhdenvertaisuusasioiden asiantuntijaa Malin Gustavssonia. Lisätietoja Malinista alempana. Malinin esityksen jälkeen käsittelemme päivän aihetta paneelikeskustelussa, jossa panelisteina toimivat rakennetun ympäristön alan järjestöjen edustajat.

Tilaisuus järjestetään Helsingissä, Lafterin tiloissa Fennia-korttelissa (os. Mikonkatu 17, 00100 Helsinki). Lisäksi tapahtumaan pystyy osallistumaan myös Tampereella ja Oulussa, jossa Helsingin päässä järjestettävä ohjelma striimataan osallistujille. Esitysten jälkeen osallistujilla Helsingissä, Tampereella ja Oulussa on mahdollisuus keskustella päivän aiheesta lisää pienryhmissä.

Pääset ilmoittautumisen yhteydessä valitsemaan missä kaupungissa osallistut tilaisuuteen!

P.S. Tilaisuuden jälkeen samoissa tiloissa järjestetään RILin Jouluglögit; voit siis helposti jäädä Naisverkoston tilaisuuden jälkeen glögeille tapaamaan tuttuja ja viettämään hauskaa iltaa! Muistathan ilmoittautua myös erikseen Jouluglögeille, mikäli haluat osallistua molempiin tilaisuuksiin.

Tilaisuuden ohjelma 8.12.

13.00 Tervetuloa! RILin ”Kohti vastuullisempaa työelämää” -kyselyn keskeiset tulokset
Henriikka Hellström & Jenni Ahola, RIL

13.20 Miksi yhdenvertaisuusnäkökulma on tärkeä osa inklusiivisemman organisaatiokulttuurin luomisessa?
Malin Gustavsson, Tasa-arvo- ja moninaisuuskysymysten asiantuntija
Gustavsson nostaa puheenvuorossaan esillä keskeisiä käsitteitä sekä tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden edistämistä ja sen mahdollisia haasteita johtajien näkökulmasta. Esityksessä käsitellään normien sekä tiedostomattomia ennakkokäsityksien merkitystä muutostyössä, ja johtajan keskeistä roolia esikuvana. 

14.00 Paneeli päivän teemasta, panelisteina rakennetun ympäristön alan järjestöjen edustajat.
Moderaattorina: Henriikka Hellström, johtaja, RIL
Panelisteina:
Maria-Elena Ehrnrooth, toimitusjohtaja, Rakennusmestarit ja insinöörit AMK RKL ry
Kirsi Mettälä, toimitusjohtaja, Rakennusinsinöörit ja -arkkitehdit RIA ry
Pia Selroos, erityisasiantuntija, Suomen Arkkitehtiliitto SAFA

14.30 Aiheen käsittelyä pienryhmissä paikkakuntakohtaisesti

15.00 Tilaisuus päättyy. (Heti tilaisuuden jälkeen Helsingissä RILin Jouluglögit samoissa Lafterin tiloissa!)

 

Lisätietoja tilaisuuden pääesiintyjästä Malin Gustavssonista:

ekvalita_-malin_gustavsson-.jpeg

Malin on työskennellyt tasa-arvo- ja yhdenvertaisuuskysymysten parissa viidentoista vuoden ajan. Hänellä on laaja kokemus sekä yksityiseltä, julkiselta että kolmannelta sektorilta. Vuodesta 2008 saakka hän on työskennellyt Ekvalitan toiminnanjohtajana.

Malinin erityisosaamistaan on organisaatioiden tukeminen strategisissa ja rakenteellisissa muutosprosesseissa. Hänellä on laaja osaaminen rajoittavista ja poissulkevista normeista, jota hän hyödyntää turvallisemman ja osallistavan organisaatiokulttuurin ja toiminnan edesauttamiseksi.

 

Lisätietoja kolmesta tapahtumapaikasta: 

- Helsingissä järjestettävä tilaisuus pidetään Lafterin tiloissa Fennia-korttelissa (os. Mikonkatu 17, 00100 Helsinki). Naisverkoston tilaisuuden jälkeen samassa paikassa juhlitaan myös RILin Jouluglögejä.

- Tampereen päässä tilaisuuden yhteyshenkilönä toimii Julia Sirén, puh. 050 351 7399Tilaisuus järjestetään Tampereella Jatkeen toimitiloissa, GO21-toimistokorttelissa, osoitteessa Peltokatu 34 C, 5. krs. Sisääntulo C-rapusta, joka Väinölänkadun päädyssä oleva rappu (Aitoleivän vieressä). Ala-aulassa löytyy vierailijahallinnan itsepalvelupiste, josta Jatkeen logoa klikkaamalla pääsee ilmoittamaan olevansa paikalla alhaalla odottamassa.

- Oulun päässä tilaisuuden vetäjänä toimii Johanna Sirviö, puh. 040 410 5026. Oulun tilaisuus järjestetään Oulun BusinessAsemalla, osoitteessa Hallituskatu 36 B, 90100 Oulu.

Lisätietoja tilaisuudesta:
Henriikka Hellström, henriikka.hellstrom@ril.fi, 040 554 8857
Jenni Ahola, jenni.ahola@ril.fi, 040 8342 705

Tervetuloa mukaan!

Tapahtuma on päättynyt.

Ajankohta

Alkaa:  

8.12.2023 13:00

Päättyy:  

8.12.2023 15:00

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Helsinki/Tampere/Oulu (valitse itsellesi sopivin paikka)