Hellahuoneita ja sakilaisia -kävelykierros

1.6.2022 17:00

Työväenasuntomuseo

Tervetuloa Hellahuoneita ja sakilaisia Sörkassa - 1910-luvun arkea Pitkänsillan pohjoispuolella -kävelylle!

lähtöpaikka: Työväenasuntomuseo (Kirstinkuja 4)

kesto: 1,5 h

maksullinen: lippu 10 €

Työväenasuntomuseosta alkavalla historiallisella kaupunkikävelyllä tutustutaan koskettavasti aikalaistarinoiden kautta elämänmenoon Pitkänsillan pohjoispuolella 1910-luvulla.

Aikakauden levottomuus näkyi Kallion kaduilla, joilla viina virtasi, puukot heiluivat ja sakilaiset rähinöivät lähestyvästä kieltolaista huolimatta. Ensimmäisen maailmansodan aiheuttama myllerrys ja poliittinen kuohunta ulottuivat myös työläisperheiden arkeen. Koulunkäynnissä oli katkoksia, kun koulut otettiin kasarmeiksi ja lapsia tarvittiin seisomaan elintarvikejonoihin. Tervehenkisiä työläisnuoria kehotettiin karttamaan porvarillisia urheiluseuroja. Pulan, ahtauden ja työttömyyden piinatessa koko perhe joutui ponnistelemaan selvitäkseen arkisista toimistaan.

Osta lippu ennakkoon

Kävelymme ovat suosittuja ja monet niistä täyttyvät nopeasti. Suosittelemme lipun ostamista ennakkoon. Saat liput ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen. Lippu on voimassa valittuna päivänä ja kellonaikana. Ostetulla lipulla ei ole vaihto- tai palautusoikeutta. Ilman ennakkolippua osallistuville mahdolliset vapaat paikat täytetään saapumisjärjestyksessä ja liput voi maksaa museon kassalle ennen lähtöä.

Paikkoja ei enää tarjolla.

Paikkoja jäljellä


Tapahtumaan on jäljellä 16 paikkaa.

Ajankohta

Alkaa:   1.6.2022 17:00
Päättyy:   1.6.2022 18:30

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Työväenasuntomuseo

Kirstinkuja 4
00510 Helsinki

Tarkempi kartta ja ajo-ohjeet