Tapahtuman oletuskuva

Rohkeasti rikosprosessiin, osa III – Asianosaisten tiedonsaanti rikosasiassa

26.2.2024 07:00

Verkossa

Rohkeasti rikosprosessiin, osa III – Asianosaisten tiedonsaanti rikosasiassa

Tässä koulutuksessa kerrotaan mihin tietoihin asianosaisilla on oikeus ja miten oikeus tulla kuulluksi tulee toteuttaa. Erityinen huomio on pakkokeinojen käytössä: mitä tietoja vastaajan on saatava, kun hänen omaisuuttaan vaaditaan vakuustakavarikkoon tai hänet esitetään vangittavaksi. EU:n tiedonsaantidirektiivi näyttäisi asettavan laajemman oikeuden tiedonsaantiin kuin kansallinen lakimme ja meillä vakiintunut käytäntö. Ajankohtaisena kysymyksenä on ns. ristiinsalaus: voidaanko saman oikeudenkäynnin eri osapuolilta, esimerkiksi asianomistajilta, salata toisten asianosaisten tietoja. Koulutus antaa eväitä tehostaa asianajoa rikosasioissa niin rikoksesta epäillyn kuin asianomistajan avustajana. 

Kouluttajana toimii asianajaja, työelämäprofessori, OTT Markku Fredman, Asianajotoimisto Fredman & Månsson Oy, Helsingin yliopisto.

Koulutus maksetaan heti oston yhteydessä verkossa. Maksettuasi koulutuksen verkossa saat vahvistusviestissä ohjeet verkkokoulutukseen siirtymisestä. Mikäli et ole aiemmin hyödyntänyt verkkokoulutuksiamme, luo järjestelmä sinulle uudet tunnukset ja saat siitä tiedon oston tai ilmoittautumisen yhteydessä käyttämääsi sähköpostiin. Tarkista myös roskaposti. Voit tarvittaessa uusia salasanasi Asianajaja-akatemian verkkokoulutusympäristöön sen kirjautumissivulla.

Koulutus on hankittavissa 15.12.2025 mennessä ja materiaalit käytettävissä 31.12.2025 saakka. 

Koulutus perustuu 30.5.2024 toteutettuun koulutustilaisuuteen.

Hinta ja peruutusehdot

220 euroa 

Koulutus on vain jäsenillemme sekä asianajo- ja oikeusaputoimistojen henkilökunnalle. Verkkokoulutuksen peruutusehtojen mukaisesti koulutusta ei voi perua eikä maksua palauteta.

Kouluttautumisvelvoite

3 tuntia 

Asianajajan tulee kirjata verkkokoulutuksesta kertyvät kouluttautumisvelvoitteen tunnit siihen ajankohtaan, jolloin verkkokoulutus on käyty. Verkkokoulutuksen kouluttautumisvelvoite voidaan lukea kuitenkin vain sille vuodelle, jona verkkokoulutus on ostettu tai jona maksuttomiin koulutuksiin on ilmoittauduttu.

Järjestäjä

Suomen Asianajajaliitto

Sijainti

Verkossa

Ilmoittautuminen

Viimeistään 15.12.2025

Täytäthän kaikki tiedot huolellisesti. Mikäli et saa vahvistusviestiä, ole yhteydessä sähköpostitse koulutus@asianajajaliitto.fi.

Jäsentietojasi ei päivitetä ilmoittautuessa annettujen tietojen perusteella. Voit jäsenenä päivittää yhteystietosi suoraan Asiointipalvelu ASSIssa tai osoitteella jasenasiat@asianajajaliitto.fi. Jos et ole jäsen ja ilmoittaudut ensimmäisen kerran tilaisuuteen, lisätään tietosi Asianajajaliiton asiakasrekisteriin.

Lisätietoja tietosuojasta 

Tervetuloa oppimaan verkossa!

Valitse haluamasi ilmoittautumisvaihtoehto
Ilmoittautuminen
Osto tai ilmoittautuminen päättyy
Hinta
Määrä

Osto tai ilmoittautuminen päättyy 15.12.2025 23:59
220,00 €

Määrä:


Ajankohta

Alkaa:   26.2.2024 07:00
Päättyy:   31.12.2025 23:59

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Verkossa


Lisätiedot

Suomen Asianajajaliitto

09-6866 120

koulutus@asianajajaliitto.fi

Mikonkatu 25, 00100 Helsinki