Äärellä: Naiseudesta! – Päivi Hirvonen

26.8.2022 20:00

Kansallismuseo

Kansallismuseon syyskauden ensimmäinen Äärellä -klubi on ylistyslaulu rakkaudelle, naiseudelle, moninaisille suhteille, historioille ja tunteille! Äärellä -klubi järjestetään ensimmäistä kertaa ikonisten Akseli Gallen-Kallelan maalaamien freskojen alla, jossa päästään nauttimaan Päivi Hirvosen musiikin uniikista tunnelmasta ja normeista poikkeavista tarinoista levynjulkaisukonsertissa. Illan aikana venytetään naisena olemisen ja rakkauden normeja historiasta käsin tähän päivään. Ennen konserttia on mahdollista osallistua klubia varten kuratoidulle opastukselle Toista maata -näyttelyyn, jossa syvennytään naisten elämään, rooleihin ja oletettuihin normeihin.  Opastus on saanut inspiraation Päivi Hirvosen musiikissa esiintyvistä teemoista.

Päivi Hirvonen käsittelee uudella levyllään Kallio (Nordic Notes) normeista poikkeavaa rakkautta, lapsettomuutta, monisuhteisuutta, surua ja rakkautta. Kappaleissa ovat kuultavissa elokuvallisuus, kansanmusiikin moninaiset juuret sekä vaikutteet popmusiikista. Yleensä soolona esiintyvän Päivi Hirvosen rinnalle lavalle liittyvät Tero Pajunen ja Mirva Ormin eli luvassa on uniikki kolmen viulisti-laulajan trio.

Kansainvälisesti tunnetun, Sibelius-Akatemiasta valmistuneen kansanmuusikko Päivi Hirvosen soolodebyytti Alku – The Beginning (Nordic Notes 2018) sai kiitettäviä arvioita kansainvälisesti ja Suomessa levy nostettiin Emma-ehdokkaaksi vuoden parhaaksi etnolevyksi. Sooloprojektinsa lisäksi Hirvosen aktiivisimmat yhtyeet ovat Okra Playground ja duo LempiLempi. Viime vuosina Päivi Hirvonen on esiintynyt muun muassa Skandinaviassa, Venäjällä, Saksassa, Belgiassa, Itävallassa ja Sveitsissä.

Aikataulu:

19 Opastus Toista maata -näyttelyyn

20 Levynjulkaisukonsertti: Päivi Hirvonen

 

Tapahtuma on päättynyt.

Ajankohta

Alkaa:  

26.8.2022 20:00

Päättyy:  

26.8.2022 21:00

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Kansallismuseo

Mannerheimintie 34
00100 Helsinki

Tarkempi kartta ja ajo-ohjeet