RILin tietoisku: Vesihuollon myyttejä syytä aukaista

25.1.2023 08:00

Etäyhteys / Teams

Tervetuloa mukaan keskiviikkona 25.1.2023 klo 8-9 järjestettävään tietoiskuun, jossa Tapio Katko käsittelee aihetta vesihuolto ja siihen liitettyjä myyttejä.

Tapio Katko on tietokirjailija, tekniikan tohtori ja dosentti, jolta löytyy ammatillista kokemusta noin 45 vuoden ajalta. Tilaisuuden esitys perustuu teokseen Vesihuollon myytit (2022).

Vesihuolto on monella tapaa keskeinen osa arkeamme, ja sen myötä elämänlaatumme on kohentunut suuresti. Harvemmin tulemme ajatelleeksi, mitä kaikkea yhdyskuntien vesihuoltoon kätkeytyy. Vesihän tulee hanasta - vai olisiko totuus sittenkin monisyisempi?

Todellisuudessa vesi ja vesihuolto ovat moninaisia ilmiöitä, joihin myös liitetään hyvin erityyppisiä merkityksiä. Välillä näistä voi muodostua myyttejä, eräänlaisia pinttyneitä puolitotuuksia.

Vesihuollon myytit esittää 24 myyttiä suomalaisen vesihuollon tilasta. Teos nojaa vankasti tutkittuun tietoon ja pyrkii avaamaan niitä vesihuoltoon liittyviä kysymyksiä, jotka usein askarruttavat kansalaisia. Samalla teos pohtii, kuinka suomalaista vesihuoltoa voisi kehittää kestävämmäksi.

Teoksen kirjoittajat, dosentit Tapio Katko, Petri Juuti ja Riikka Juuti toimivat Tampereen yliopiston rakennetun ympäristön tiedekunnassa. Vuodesta 2012 lähtien he ovat hoitaneet UNESCO:n Kestävän vesihuollon oppituolia. Teosta elävöittävät Pertti Väyrysen humoristiset piirrokset.

Pääset liittymään tietoiskuun Microsoft Teams -linkin kautta, jonka saat ilmoittautumisen jälkeen sähköpostiisi.

Tervetuloa mukaan!

Tapahtuma on päättynyt.

Ajankohta

Alkaa:  

25.1.2023 08:00

Päättyy:  

25.1.2023 09:00

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Etäyhteys / Teams