Webinaari: Tarjousten tarkastaminen ja täsmentäminen, 2.6.2022 klo 12:00-16:00

Ilmoittaudu mukaan viimeistään 26.5.2022!

Hankinta-asiantuntija, syvennä osaamistasi julkisten hankintojen kilpailutusprosessista!

Tällä kurssilla keskitymme tarjousten tarjouspyynnön mukaisuuden tarkistamiseen sekä täsmennysten pyytämiseen. Käytännössä nämä ovat osoittautuneet yhdeksi hankintaprosessin haastavimmiksi asioiksi. Miten nämä vaiheet pitäisi käytännössä tehdä?

Tarjouskilpailuissa tarjouksissa toistuvat usein samat virheet, jotka aiheuttavat kiperiä tilanteita kilpailutusprosessista vastaavalle hankinta-asiantuntijalle. Parhaan vaihtoehdon valitseminen hankinnan maaliin saattamiseksi ei ole aina helppo rasti.

Koulutuksessa käsitellemme syvällisesti erilaisia skenaarioita tarjouspyynnön ja tarjousten täsmentämisestä:

  • Mitä erilaisia variaatioita ja tilanteita prosessissa voi tulla ratkaistavaksi tarjousten puutteiden vuoksi?
  • Mikä on oikea tapa edetä virheiden tarkastuksessa ja täsmennyksessä?
  • Mitä tehdä, jos virheet tarjouksissa johtuvatkin tarjouspyynnössä olevista epäselvyyksistä tai ristiriitaisuuksista?
  • Voitko pyytää täsmennyksen, pitääkö julkaista uusi hankintailmoitus vai pitäisikö hankinta peräti keskeyttää? Jos hankinta keskeytetään ja joudutaan järjestämään uusi tarjouskilpailu, tuleeko seuraavasta tinkimiskierros?

Etenemisvaihtoehdon valinnassa on usein merkitystä myös sillä, onko puutteita vain yhdessä vai jopa kaikissa tarjouksissa. Viimeksi mainittu saattaa nimittäin mahdollistaa myös neuvottelumenettelyyn siirtymisen.

Yhä useammin vastaan tulee myös tilanteita, joissa tarjousten hinnat poikkeavat merkittävästi toisistaan. Tällöin on osattava soveltaa poikkeuksellisen alhaista hintaa koskevia hankintalain menettelysääntöjä.

Tästä koulutuksesta saat mukaasi käytännön esimerkkejä ja viimeaikaisen oikeuskäytännön linjaukset, joiden avulla pystyt ratkaisemaan tarjousten poissulkemiseen ja täsmentämisiin liittyviä vaikeita kysymyksiä.

Kurssi soveltuu sinulle, jos hankintalain perusteet ovat jo hallussa (esim. olet jo käynyt julkisten hankintojen peruskurssin) ja haluat syventää osaamistasi. Asiat käsitellään enimmäkseen hankintayksikön näkökulmasta. Kurssi on silti hyödyllinen myös tarjoajille, jotka haluavat ymmärtää julkisten hankintojen pelisäännöt tilaajan näkökulmasta ja menestyä paremmin tarjouskilpailuissa.

Tutustu webinaarin ohjelmaan tästä.

Kouluttaja: PTCS:n asiantuntija Merja Kortesuo (VT) ja/tai Jari Nieminen (HTM)

ptcs_merja_4985.jpg (218 KB)  ptcs-jari_nieminen_0285.jpg (311 KB)

Tekninen toteutus: Webinaari toteutetaan Microsoft Teamsilla. Osallistujana kuulet ja näet kouluttajan sekä esitysmateriaalit ja voit osallistua keskusteluun. Osallistuminen verkossa on helppoa ja vaivatonta, tarvitset vain verkkoyhteyden. Saat osallistumislinkin webinaaritilaan pari päivää ennen kurssia.

Tallenne: Koulutus tallennetaan ja tallenne on katsottavissa 7 vrk kurssin jälkeen. 

 

Valitse haluamasi kurssi

Kurssi Hinta Määrä
Tarjousten tarkastaminen ja täsmentäminen -webinaari /1hlö, 2.6.2022 345,00 € (+ALV 24%)

Ajankohta

Alkaa:
2.6.2022 12:00
Päättyy:
2.6.2022 16:00

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Webinaari

Järjestäjä

PTCServices Oy

050 541 8615

kurssit@ptcs.fi

Tietosuojaseloste henkilötietojen käsittelystä PTCServices Oy:llä:

Rekisteriseloste