Tiedolla johtamisen verkostotilaisuus

22.5.2024 09:30

Tervetuloa Tiedolla johtamisen verkostotilaisuuteen 22.5.2024! 

Kuntien toimintaympäristö ja teknologiat kehittyvät yhä nopeammin. Samanaikaisesti toiminnan jatkuvuuden osalta on otettava huomioon mm. väestön ikääntyminen, monimuotoistuminen sekä varautuminen äkillisiin ja suunniteltuihin toimintaympäristön muutoksiin. Siirryttäessä digitaalisiin palvelumalleihin syntyy myös uutta dataa, jonka hyödyntäminen mahdollistaa uudenlaisen kuntien tiedolla johtamisen. Kuntien tiedolla johtamisen kyvykkyyttä kehittäessä on tärkeää varmistaa, että päätöksenteossa otetaan lasten oikeudet ja hyvinvointi huomioon sekä tunnistetaan ajoissa segregaation riskitekijät.

Tervetuloa mukaan rakentamaan kuntien kestävää tulevaisuutta yhteistyössä Tieran asiantuntijapalveluiden ja Tieran Asiantuntijaverkoston yhteistyökumppanin ReunamoEdun asiantuntijoiden kanssa. 

Tapahtumassa on kaksi osaa seminaari ja työpajat

Seminaarissa kuulemme käytännön esimerkkejä ja tutkimustietoa, miten tiedolla johtamisen ratkaisujen kehittämisessä on edetty niin kunnissa kuin hyvinvointialueilla sekä miten lapsivaikutusten arvioinnilla ja lasten osallisuudella saadaan tuettua päätöksentekoa lasten ja perheiden hyvinvoinnin varmistamiseksi.

Tapahtuma on suunnattu kuntien sekä erityisesti opetuksen ja kasvatuksen tiedolla johtamisen kehittämisestä vastaaville henkilöille. Seminaarin jälkeen jatkuu Tieran asiantuntijapalvelujen digiverkoston työpajaosuus.

Työpajojen fasilitaattoreina toimivat yhteistyökumppaneidemme ReunamoEdun, AriHovin ja Creatidon kokeneet asiantuntijat.

Työpajassa 1 käydään läpi lapsivaikutusten arvioinnin hyviä käytänteitä opetuksessa ja kasvatuksessa (fasilitaattorina Reunamo Education Research Oy, Leena Lahtinen). 

Työpajassa 2 tutustutaan tiedolla johtamisen oman datan (tietopääoman) hallinnan ja johtamisen hyviin käytänteisiin sekä työkaluihin kuntaverkoston yhteistyön apuna – kuinka ketteryyttä ja kustannussäästöjä saadaan digipalveluiden kehittämiseen (fasilitaattorina AriHovi Oy, Jari Ylinen). 

Työpajassa 3 ideoidaan ja työstetään yhdessä miten tiedolla johtamisen strategisessa kehittämisessä kannattaa edetä lähtötilanteen mittauksesta vision ja tiekartan muodostukseen, miten määritellä hallinta- ja kehitysmalli sekä miten arvioida vaikuttavuutta (fasilitaattorina Creatido Oy, Jani Listenmaa ja Juuse Montonen). 

Työpajoissa selvitetään myös mahdollisuuksia verkoston yhteisille osaamisen ja kyvykkyyksien kehittämishankkeille.  

Lisätietoa työpajoista saat digikonsultointi@tiera.fi

9.30 Aamukahvi ja verkostoitumista (paikan päällä Hämeenlinnassa työpajaan osallistujille)
10.00 Tapahtuman avaus
Tapahtuman isäntäkaupungin tervehdys, Markku Rimpelä
10.10 Tietojohtamisen kehitys, Ismo Hannula
10.40 Lapsen näkökulman huomiointi: Lapsivaikutusten arviointi, tiedolla johtaminen ja osallisuuden kehittäminen, Christa Carpelan
11.00 Case Kymenlaakson hyvinvointialue: tietojohtamisen oman osaamisen kasvattaminen, merkitys ja lisäarvo organisaatiolle, Marko Mustonen
11.30 Seminaariosuuden päätös ja iltapäivän ohjelman läpikäynti 
11.35 Lounastauko
12.30-14.30 Työpajaosuus
14.30-15.00 Yhteenveto työpajoista ja tilaisuuden päätös

 

Huom. Tapahtuma on vain Tieran asiakasomistajille. 

Osallistuminen ja ilmoittautuminen:

Tapahtumaan osallistuminen ja ilmoittautuminen viimeistään pe 17.5.2024 klo 12:00 mennessä. 

Seminaariin ja työpajoihin voi osallistua etänä Teamssin välityksellä.

Tieran Digiverkoston työpajatyöskentely tapahtuu Tieran toimistolla Hämeenlinnassa, osoite: Arvi Karistonkatu 1 B, 13100 Hämeenlinna.

Iltapäivän työpajoihin paikan päällä osallistujat voivat seurata seminaariosuutta Tieran toimistolla Hämeenlinnassa.

Seminaariosuus on maksuton.

Digiverkoston jäsenorganisaatioiden asiantuntijoille työpajaosuus on ilmainen. Muiden osalta veloitamme 120€ (alv 0%) /henkilö osallistumismaksun

Huom! Tekninen vika sivustolla korjattu. Nyt voit osallistua sekä seminaariin että työpajaan valitsemalla "seminaari ja työpaja" lipun. 

Ilmoittautuminen on suljettu. Voit vielä laittaa kysymyksen ilmoittautumismahdollisuudesta digikonsultointi@tiera.fi. 

Ilmoittautuminen tähän tapahtumaan on tällä hetkellä suljettu.

Ajankohta

Alkaa:   22.5.2024 09:30
Päättyy:   22.5.2024 15:00

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Arvi Karistonkatu 1 B
13100 Hämeenlinna

Tarkempi kartta ja ajo-ohjeet

Järjestäjä