RIL-Seniorit: Vierailu Eero Järnefeltin näyttelyssä - Ateneum 24.4. (avec)

24.4.2024 13:00

Keskiviikkona 24.4. klo 13 vierailemme Ateneumissa Eero Järnefeltin näyttelyssä (avec). Tuttuun tapaan aloitamme kierroksen näyttelyintrolla Ateneum-salissa, minkä jälkeen jokainen voi tutustua tarkemmin teoksiin omaan tahtiin. Näyttely esittelee kosmopoliitin kulttuuriperheen kasvatin Eero Järnefeltin (1863–1937) mittavaa tuotantoa sekä taiteilijan merkitystä Suomen taiteelle sekä suomalaisuudelle.

Totuuden, tyypillisyyden ja olennaisen kuvaamiseen pyrkinyt Järnefelt tunnetaan erityisesti maisema-, pilvi- ja luontokuvauksistaan, Koli-aiheisista maalauksistaan sekä aikansa merkkihenkilöistä tekemistään muotokuvista. Suomen itsenäistyessä Järnefelt saavutti maassa lähes virallisen muotokuvamaalarin aseman.

Kaikki edellä mainitut aiheet ovat laajasti edustettuina Ateneumin näyttelyssä kuten myös Järnefeltin perhe ja lähisuku, joiden vaikutus Suomen 1800-luvun lopun ja vuosisadan vaihteen taiteeseen ja kulttuuriin oli valtava. Järnefeltin veljet, kriitikko Kasper, kirjailija Arvid, muusikko Armas sekä sisar, myöhemmin Jean Sibeliuksen puolisona tunnettu Aino muistetaan paitsi kuvataiteen, kirjallisuuden ja musiikin tekijöinä, myös osana laajempaa kulttuuritoimijoiden verkostoa.
Suurin osa näyttelyn teoksista on peräisin Kansallisgallerian kokoelmasta, mutta mukana on myös poikkeuksellisen paljon lainoja yksityiskokoelmista.

Olemme varanneet näyttelyintroon 50 paikkaa. Ilmoittautuminen ja näyttelyintron maksu 11€/henkilö (sis. Eventillan maksun) viimeistään 7.4. mennessä.

Ryhmille tarkoitettu sisäänkäynti sijaitsee Ateneuminkujan puolella, josta pääsee valopihalle suoraan meitä palvelevalle ryhmäkassalle. Ennen näyttelyintron alkua jokainen huolehtii ryhmäkassalla museon sisäänpääsymaksun joko museokortilla tai maksamalla 12 €/henkilö.

HUOM! Näyttelyintro alkaa tasan klo 13, jolloin Ateneum-salin ovet sulkeutuvat. Paikalle kannattaa tulla ajoissa, jotta ehtii asioida kassalla.

Tapahtumavastaava on Rita Piirainen, puh 0400676067

Tapahtumaan osallistujat (52)

Paavo Mero
Kalle-Pekka Sävelkoski
Lea Sävelkoski
Jorma Laitila
Pirjo Laitila
Marja-Kaarina Söderqvist
Tiina-Liisa Söderqvist
Timo Kallio
Helinä Kallio
Hannu Virtasalo
Ulla Virtasalo
Suoma Sihto
Liisa Pitkälä
Risto Sajaniemi
Ulla Sajaniemi
Eero Erkiö
Marjukka Erkiö
Petri Janhunen
Tapio Jussila
Anja Hirvonen
Esko Mäkelä
Maija-Liisa Mäkelä
Markku Mäkinen
Anneli Mäkinen
Jaakko Sierla
Eeva-Inkeri Sierla
Juha Tammivuori
Matti Ylosjoki
Kirsti Ylösjoki
Arja Malmström
Jyrki Ipatti
Eija Larkas-Ipatti
Juhani Siiroinen
Ulla Kinnunen
Martti Kinnunen
Pertti Kaista
Helena Kaista
Heikki Leppänen
Matti Rantala
Elina Rantala
Jouko Severi Vuoristo
Arja Kaarina Vuoristo
Petri Jalasto
Liisa Paaso
Laila Hosia
Antti Piirainen
Lauri Palojärvi
Lauri Palojärvi (2)

4 osallistujaa ei ole sallinut nimensä näyttämistä listalla.

Ajankohta

Alkaa:  

24.4.2024 13:00

Päättyy:  

24.4.2024 16:00

Lisää tapahtuma kalenteriisi