Kesyttömät Drink and Draw -illat

9.5.2023 17:00

Kansallismuseo

Kesyttömät Drink and Draw -illat 

Kansallismuseon näyttely Kesytön taide villitsee ja kannustaa ennakkoluulottomaan ja vapaaseen ilmaisuun. Näyttelyn yhteydessä järjestettävissä työpajoissa lähestytään taiteen tekemistä normien ulkopuolelta, näyttelystä ja sen taiteilijoista inspiroituneina. Työpajat kannustavat omaksumaan outsider-taiteilijan ennakkoluulottoman asenteen luovaa prosessia kohtaan. Työpajat keskittyvät kukin omaan teemaansa ja materiaaleihinsa. Osallistu yhteen tai useampaan.  

Hinta 25 € / 30 € työpaja, sisältää pääsylipun museon näyttelyihin ennen työpajan alkua, ohjauksen ja kaikki tarvikkeet.  Ilmoittautuminen on sitova, emme palauta käyttämättä jääneitä pääsymaksuja. Tarjolla alennuslippuja rajattu määrä.

Tapahtumavieraita palvelee omakustanteinen pop up -baari. Työpajat toteutetaan yhteistyössä Drinkndraw Helsinki -toimijan kanssa. 

 

31.5. klo 17–20 Virkkuuta ja viiniä, Ateljee  

Päästä luovuus valloilleen ja tule tekemään oma, uniikkiteos virkkaamalla. Illan aikana inspiroidutaan saduista, tarinoista ja todellisuuden tuolla puolen olevista maagisista kokemuksista, kuten monet outsider-taiteilijat. Työpajassa on tarjolla ohjaajan suunnittelemia valmiita ohjeita, joita saa muokata oman näköisekseen. Et tarvitse aiempaa kokemusta virkkaamisesta. Ohjaajana virkkuuvaatemerkistä Atzait Oy tunnettu Charlotta Seila. 

Lippu 30 € / Alennuskoodilla ALE saa 5 euron alennuksen.*

 

29.6. klo 1820, Ballroom ja bileet!, Keskihalli  

Pride-viikon kesyttömässä taidetyöpajassa piirretään nopeita luonnoksia musiikin tahdittamana, Kansallismuseon ikonisten freskojen alla. Ohjaaja vetää 1–12 minuutin mittaisia piirustushetkiä, joissa ballroom-mallit poseeraavat catwalkilla eri asennoissa. Elävän mallin -piirustusiltaan ovat tervetulleita kaikki aloittelijoista ammattilaisiin. Ohjaajana kuvataiteilija Romy Räihälä.

Lippu 25 € / Alennuskoodilla ALEPRIDE saa 5 euron alennuksen.*   

 

23.8. klo 1820, Sielunrakennusta ja siemailua, Ateljee 

Elokuun maagisessa myöhäiskesän illassa tehdään omakuva intuitiivisella sekatekniikalla. Elävän mallin roolissa on tällä kertaa oma sielu. Käytettävissäsi on useita materiaaleja, tekniikan ja värit saat päättää itse! Sielukkaaseen piirustusiltaan ovat tervetulleita kaikki aloittelijoista ammattilaisiin. Ohjaajana kuvataiteilija Romy Räihälä. 

Lippu 25 € / Alennuskoodilla ALE saa 5 euron alennuksen.* 

 

13.9. klo 1720, Meemejä ja maistelua, Ateljee 

Ovatko meemit huumoria, aktivismia vai yhteiskuntakritiikkia vai kenties molempia? Tule toteuttamaan meemi tai memeettinen taideteos joko puhelimella tai kollaasitekniikalla. Meemityöpajan aluksi innoitusta haetaan meemien historiasta ja nykytilasta Suomessa. Ota illan lopuksi meemi tulostettuna tai skannattuna matkaasi. Ohjaajina It Girls –kollektiivista yassifyfinland ja Pikakahvimemegirl. 

Lippu 30 € / Alennuskoodilla ALE saa 5 euron alennuksen.* 

 

Hinta 25 € / 30 € ilta, sisältää pääsylipun museon näyttelyihin saman päivän aikana, piirustusohjauksen, kaikki tarvikkeet sekä mallin palkkion. Ilmoittautuminen on sitova, emme palauta käyttämättä jääneitä pääsymaksuja.

*Alennuslippu koskee opiskelijoita, työttömiä, eläkeläisiä, varusmiehiä ja siviilipalvelusta suorittavia. Oikeus alennukseen on todistettava lippukassalla.

HUOM! Alennuslippuja rajattu määrä.

Työpajat toteutetaan yhteistyössä Drinkndraw Helsinki -toimijan kanssa. 

Tapahtuma on täynnä.

Ajankohta

Alkaa:  

9.5.2023 17:00

Päättyy:  

14.9.2023 19:00

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Kansallismuseo

Mannerheimintie 34
00100 Helsinki

Tarkempi kartta ja ajo-ohjeet

Lisätiedot

Kansallismuseo

kansallismuseo@kansallismuseo.fi