Tulityökorttikoulutus

12.12.2023 08:00

ABC Viipurinportti Lappeenranta

Valitse henkilöiden määrä
Koulutus
Hinta yhteensä
Määrä

Syötä alennuskoodi
159,00 € (+ALV 24%)

Määrä:


klo 11:30-16:00

Syötä alennuskoodi
159,00 € (+ALV 24%)

Määrä:


Tulitöiden turvallisuustutkinto on Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön hyväksymä tutkinto, jolla varmistetaan, että tulityöntekijällä ja tulityöluvan myöntäjällä on riittävä tieto tulityöturvallisuudesta. 

Tulityöt ovat töitä, jotka aiheuttavat ympäristössä paloriskin. Niiksi lasketaan kipinöintiä aiheuttavat tai avoliekillä tehtävät työt, sekä voimakasta lämpösäteilyä aiheuttavien välineiden käyttö. Tulitöihin liittyy aina palovaara ja sen myötä turvallisuusriski. Yleisimpiä työpaikkoja, joissa tulitöitä tehdään, ovat rakennustyömaat sekä metalli- ja kemianteollisuuden työpaikat.

Tulityökorttikoulutus opettaa välttämään vaaratilanteita ja onnettomuuksia tulen kanssa työskenneltäessä. Tulityökortin saatuaan koulutuksen osallistuja on oppinut huomioimaan riskejä ja tulemaan entistä tietoisemmaksi työturvallisuudesta, sekä tietää miten vahingoilta voidaan välttyä.

Koulutukseen ei sisälly tarjoiluita. Koulutuspaikan läheisyydessä on mahdollisuus omakustanteiseen lounaaseen.

Järjestämme tulityökorttikoulutukset siten, että kertaajat voivat halutessaan suorittaa tulityökortin kertauskoulutuksen verkkokoulutuksen ja lähikoulutuksen yhdistelmänä. Kertauskoulutukseen osallistuvalla tulee olla voimassa oleva tulityökortti lähikoulutukseen osallistumisen aikana. Tulityökortin kertauskoulutus järjestetään tämän tulityökoulutuksen yhteydessä klo 11:30-16:00. Mikäli haluat osallistua kertauskoulutukseen, valitse lipuksi "Tulityökortin kertauskoulutus". 

Tulityökortin kertauskoulutukseen osallistuville lähetetään kirjautumistunnukset verkko-oppimisalustalle viimeistään ilmoittautumista seuraavan arkipäivän aikana. Verkkokoulutusosuus suoritetaan ennen lähikoulutukseen osallistumista itsenäisesti verkossa mihin tahansa vuorokauden aikaan. Verkkokoulutukseen osallistumista varten tarvitset vain internet-selaimen.

Tulityökurssin sisältö

  • Tulityöt turvallisesti
  • Vastuut ja velvollisuudet
  • Tulityön vaarojen tunnistaminen
  • Turvatoimet eri toimintaympäristöissä
  • Toiminta onnettomuustilanteessa
  • Käytännön harjoittelu (alkusammutus)
  • Kurssikoe

Tulityökortti on voimassa viisi vuotta. Tulityökortti on voimassa Norjassa, Ruotsissa ja Tanskassa. Pohjoismaisten palontorjuntaliittojen hyväksymä tulityökortti hyväksytään myös Suomessa.

Ajankohta

Alkaa:  

12.12.2023 08:00

Päättyy:  

12.12.2023 16:00

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Kurssipaikka

ABC Viipurinportti Lappeenranta

Hirsimäenkatu 1
53500 Lappeenranta

Tarkempi kartta ja ajo-ohjeet