Ennakoiva analytiikka

3.10.2022 17:00

Verkossa

Kerrytä osaamistasi ennakoivasta analytiikasta!

 

Tutkimukset ovat osoittaneet, että yksi työelämän tärkeimmistä osaamistarpeista nyt ja lähitulevaisuudessa on data-analytiikka.

Järjestämme yhteistyössä Haaga-Helian kanssa 2 op:n suoraan työelämän tarpeisiin vastaavan Ennakoiva analytiikka -koulutuskokonaisuuden. Koulutus on hyvä jatkumo aiemman Data-analytiikka -kurssin käyneille sekä niille jäsenille, joilla löytyvät jo perustiedot/opit data-analytiikasta. Koulutukseen on rajallinen määrä paikkoja.

 

Koulutuksen hinta: 50 € (ehdota koulutuksen kustantamista työnantajalle!)

 

Koulutus lisää ymmärrystä ja osaamista ennakoivasta analytiikasta sekä sen hyödyntämisestä. Kouluttajana kurssilla toimii Haaga-Helian lehtori Aki Taanila.

Koulutuksen laajuus on 2 op:n verkkokurssi hybridimallilla. Osallistuminen luento/ohjausaikaan on vapaaehtoista. Opiskelu voi siis olla kokonaankin itseopiskelua (kaikki tarvittava on videona/luettavana materiaalina).

 

Koulutuksen sisältö:

Ennakkotehtävänä Anacondan asentaminen. Kurssilla on kaksi etätehtävää. Koulutuksen aiheena on koneoppimisen mallien valinta, mallien sovittaminen, mallien parametrien säätäminen ja mallien käyttö ennustamiseen.

Klusterointimallit; esimerkiksi asiakkaiden segmentointiin. Mallina k-means klusterointi.

  • Luokittelumallit kategoristen muuttujien ennustamiseen; esimerkiksi maksuhäiriöiden ennakointi, luottokorttipetosten tunnistaminen, ostavien asiakkaiden tunnistaminen jne. Malleina päätöspuumalli (decision tree classifier), logistinen regressio, satunnaismetsä (random forest classifier), gradient boosting classifier.
  • Regressiomallit määrällisten muuttujien ennustamiseen; esimerkiksi asunnon hinta, käytetyn auton hinta, kysyntä jne. Malleina lineaarinen regressio, satunnaismetsä (random forest regressor), gradient boosting (gradien boosting regressor).

 

Kurssin online-luennot/tapaamiset (Zoomissa):

Ennakkotehtävän anto viikkoa ennen ensimmäistä luentoa

Ma 3.10. klo 17-20

Ma 10.10. klo 17-20

Ma 24.10. klo 17-20

 

Opettaja neuvoo ja ohjaa keskustelualueella ja Zoomissa erikseen ilmoitettavina vastaanottoaikoina. Opintopisteet ansaitaan soveltamalla ennakoivan analytiikan menetelmiä joko omaan työhön liittyviin datoihin, itseä kiinnostaviin datoihin tai opettajan tarjoamiin datoihin. Palautetut tehtävät (2 kpl) arvioidaan asteikolla 0-5 ja niistä annetaan sanallinen palaute.

Paikkoja ei enää tarjolla.

Ajankohta

Alkaa:  

3.10.2022 17:00

Päättyy:  

24.10.2022 20:00

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Verkossa


Lisätiedot

Tradenomit

tapahtumat@tradenomi.fi