Tapahtuman oletuskuva

Ulkoluokka helpottaa eriyttämistä 19.9. Oulu

19.9.2023 09:00

Alakööki

Ulko-oppimisympäristöt ovat joustavia ja niissä voidaan hyödyntää monenlaisia pedagogisia menetelmiä. Ulkona on tilaa eri kokoisille ryhmille ja erilaisille toimintamuodoille. Eriyttäminen on ulkona luonteva tapa toimia- ulkoluokka tukee kaikenlaisten oppijoiden tarpeita.  Koulutuksessa eriyttämistä lähestytään kokonaisvaltaisesti. Tavoitteena on antaa konkreettisia keinoja erilaisten eriyttämisen tapojen ja tasojen hyödyntämiselle ulko-opetuksessa.

Koulutuspäivästä saat paljon konkreettisia vinkkejä erilaisten oppijoiden huomioimiseen osana ulko-opetusta. Kokonaisuus sisältää eriyttämisen teoriaa ja käytännön ideoita ulko-opetuksen toteuttamiseen.   

Koulutuksen sisältö

Lähipäivässä käsitellään eriyttämisen teoriaa ja arkea ulkona oppimisen viitekehyksessä toiminnallisesti. Tavoitteena on hyvinvoiva oppija, jonka motivaatio ja tunne omasta kykeneväisyydestä vahvistuu ulkoluokassa tapahtuvien onnistumisten kautta. Eriyttämisen perustana ja turvallisen oppimisympäristön luomiseksi koulutuksessa hyödynnetään positiivista pedagogiikkaa ja tunnekasvatusta. Koulutuspäivässä avataan myös kielitietoisuutta ja esteettömyyttä osana eriyttämistä. Tämän pohjalta muokataan eriyttämismenetelmiä yksilöiden ja ryhmän hyvinvoinnin sekä oppimisen edistämiseksi. 

Koulutuskokonaisuuden laajuus on 2op sisältäen ennakkotehtävän, yhden lähipäivän ja jälkitehtävän, jonka myötä koulutuksen oppeja viedään käytäntöön omalla työpaikalla. Koulutus on osallistujille maksuton. Koulutus toteutetaan osana Opetushallituksen rahoittamaa Yhdessä ulkoluokkaan – ulko-opettajuuden vahvistamisen täydennyskoulutussarjaa. Hankkeen tavoitteena on lisätä opettajien ja kasvattajien ulkona oppimisen pedagogista osaamista ja valmiuksia.  

Ilmoittaudu mukaan 30.8. mennessä.

 

Katso kaikki hankeen koulutukset

Koulutuksen kohderyhmä

Koulutus sopii kaikille esi- ja perusopetuksen parissa työskenteleville, jotka ovat kiinnostuneita ulkona oppimisesta ja eriyttämisestä.

Kouluttajat

Ulla Myllyniemi (KM) on ympäristö- ja kestävyyskasvatuksen kouluttaja, luokanopettaja, erityisopettaja sekä eräopas, ulkona opettamisen asiantuntija ja kehittäjä.      

Katariina Mustonen (KM) on vastuullisuus- ja kestävyyskasvatuksen kouluttaja sekä erityispedagogi.

Paikkoja ei enää tarjolla.

Ajankohta

Alkaa:   19.9.2023 09:00
Päättyy:   19.9.2023 16:00

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Alakööki

Hupisaarten kaupunginpuisto
90130 Oulu

Tarkempi kartta ja ajo-ohjeet

Lisätiedot

Leena Honkasalo

044 901 8676

leena.honkasalo@sykli.fi