Skábmagovat x Kansallismuseo

Skábmagovat x Kansallismuseo: alkuperäiskansojen elokuvafestivaalit

Skábmagovat, eli Kaamoksen kuvia, on maailman pohjoisin ja vanhimpia vuosittain järjestettäviä alkuperäiskansojen elokuvafestivaaleja. Festivaalin keskiössä ovat alkuperäiskansojen ja erityisesti saamelaisten tekijöiden elokuvat, ja se tekee näkyväksi alkuperäiskansojen maailmaa ja tarinaperinnettä. Skábmagovat järjestettiin Inarissa jo 24. kerran.

Kansallismuseolla on ilo ja kunnia järjestää festivaalin rinnakkaistapahtuma lauantaina 26.2. ja sunnuntaina 27.2. ja tarjota alkuperäiskansojen fiktio- ja dokumenttielokuvia, animaatiota, elokuvakeskustelua ja railakasta tunturidiscoa koko viikonlopun täydeltä. Rinnakkaisfestivaali on osa Kansallismuseossa esillä olevan Mäccmõš, maccâm, máhccan – kotiinpaluu -näyttelyn yleisöohjelmaa.

Kansallismuseon festivaali toteutetaan yhteistyössä Goethe-Institut Finnlandin ja Kansallisen audiovisuaalisen instituutin kanssa.

Tapahtuman pääsylippu oikeuttaa vierailuun museon näyttelyihin tapahtumapäivänä!

Turvallisempi osallistuminen

Koronaohjeistus

Emme edellytä koronapassia Kansallismuseossa.

Tiloja siivotaan tehostetusti ja niitä käytetään valikoivasti ja porrastetusti. Pidämme museotiloissa huolta siitä, että kävijöillä on mahdollisuus pitää riittävät turvavälit toisiinsa ja henkilökuntaamme. Seuraamme sekä museorakennukseen saapuvien vierailijoiden määrää että yksittäisten tilojen käyttäjämäärää.

Kävijälle tarjotaan mahdollisuus käsien desinfioitiin tapahtuma-alueella, sisääntulon ja lipunmyynnin yhteydessä.

Tulethan paikalle vain terveenä, tervetuloa!

 

Noudatamme tilaisuudessa turvallisen tilan periaatteita:

Turvallinen tila. Jokaisella on oikeus omaan tilaan – kunnioita toisten fyysistä ja psyykkistä koskemattomuutta – vaadi sitä tarvittaessa myös itsellesi.

Ole avoin ja kuuntele. Kohtaa uudet aiheet ja henkilöt ennakkoluulottomasti. Kuuntele ja ota jokainen vastaantuleva asia ja tilanne mahdollisuutena oppia uutta ja kehittyä.

Kunnioita. Anna toisille tilaa, kiinnitä huomiota sanavalintoihisi ja muista tapahtumien osallistujien moninaisuus.

Älä oleta. Kunnioita jokaisen itsemäärittelyoikeutta äläkä tee oletuksia esimerkiksi toisten sukupuolesta, taustasta tai perhesuhteista.

Puutu. Mikäli todistat häirintää tai muuta epäasiallista kohtelua, älä jää sivustakatsojaksi. Voit pyytä apua myös tapahtuman järjestäjiltä.

Rentoudu. Jos rikot sääntöjä, niin älä huoli: me kaikki rikomme niitä joskus. Erehtyminen ja kysyminen on sallittua, mutta ota erheistäsi oppia.

Saavutettavuus. Tapahtumatilaan on esteetön kulku. Tiloissa on sekä sukupuolitettuja että sukupuolittamattomia wc-tiloja. Sukupuolineutraali wc löytyy sisääntulokerroksesta.

Lisätietoja museon saavutettavuudesta

 

 

Lippuja ei enää tarjolla.

Ajankohta

Alkaa:
26.2.2022 17:00
Päättyy:
27.2.2022 18:00

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Kansallismuseo
Mannerheimintie 34
00100 Helsinki

Eventilla

Powered by Eventilla