Webinaari: Valtiontuet kuntien ja yritysten välisissä sopimussuhteissa, 7.10.2022 klo 9-12

Tiedätkö, mitä valtiontuella tarkoitetaan?  Kunta ei saa esimerkiksi ostaa yrityksiltä tuotteita, palveluita tai kiinteistöjä ylihintaan tai myydä omaa omaisuuttaa yrityksille alihintaan. Kunnan ja yksityisten yritysten sopimussuhteen ehtojen tulee siis olla markkinaehtoisia - tiedätkö mitä tällä käytännössä tarkoitetaan? Entä miten sopimuksen markkinaehtoisuus selvitetään? EU:n valtiontukisääntöjen soveltuminen kuntien ja yritysten välisiin sopimussuhteisiin tutuksi PTCS:n käytännönläheisessä webinaarissa!

Käymme tässä webinaarissa läpi EU:n valtiontukisääntöjen soveltumisen kuntien ja yritysten välisiin sopimussuhteisiin. Hankintalakia ei sovelleta julkisen sektorin myydessä tai vuokratessa omaisuuttaan, mutta tällöin tulee hankintalain sijaan ottaa huomioon EU:n suoraan velvoittavat valtiontukisäännöt.

Saat asiantuntijalta tiedot EU:n valtiontukisäännöistä ja niiden soveltamisesta. Lisäksi webinaarissa käydään läpi valtiontukiin liittyviä asioita – kuten sopimusehtojen markkinaehtoisuuden selvittämistä, jotka kuntien ja yritysten tulee huomioida keskinäisissä sopimussuhteissaan. Webinaarissa käsittelemme käytännönläheisesti myös sitä, miten kuntien ja viranomaisten tulee ottaa päätöksiä tehdessään huomioon valtiontukisäännöt ja miten valtiontuen huomioimiseen liittyvät asiat tulee kirjata päätöksiin, jotta ongelmilta vältytään.

Lisäksi saat paljon käytännön esimerkkejä valtiontukisääntöjen huomioimisesta esimerkiksi kiinteistönkaupoissa, kiinteistön vuokrauksessa ja yrityskaupoissa.

Tutustu tarkempaan ohjelmaan täällä

Pääset esittämään kouluttajalle kysymyksiä webinaarin aikana suullisesti ja chatin kautta. Kysymyksiä voi lähettää myös etukäteen.

Kurssi sopii sekä kuntien että yritysten edustajille.

Kouluttaja: PTCS:n asiantuntija Tuukka Lappalainen (OTM)

1301-ptcs-tuukka_0105.jpg (265 KB) 

Tekninen toteutus: Webinaari toteutetaan Microsoft Teamsilla. Osallistujana kuulet ja näet kouluttajan sekä esitysmateriaalit ja voit osallistua keskusteluun. Osallistuminen verkossa on helppoa ja vaivatonta, tarvitset vain selaimen ja verkkoyhteyden. Saat osallistumislinkin webinaaritilaan viimeistään pari päivää ennen koulutusta.

Tallenne: Koulutus tallennetaan ja tallenne on katsottavissa 7 vrk kurssin jälkeen. 

Valitse haluamasi kurssi

Kurssi Hinta Määrä
Valtiontuki-webinaari/1hlö, 7.10.2022 260,00 € (+ALV 24%)

Ajankohta

Alkaa:
7.10.2022 09:00
Päättyy:
7.10.2022 12:00

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Webinaari

Järjestäjä

PTCServices Oy

050 541 8615

kurssit@ptcs.fi

Oletko kiinnostunut tilauskoulutuksesta? Pyydä tarjous

Tietosuojaseloste henkilötietojen käsittelystä PTCServices Oy:llä:

Rekisteriseloste