SPARCS-webinaari: Kummiluokkatoiminta nuorten osallistajana Espoossa

30.1.2024 08:30

Webinaari (Teams)

sparcs-web-1-2024.jpg


Viisivuotisessa, vuonna 2024 päättyvässä EU:n SPARCS-hankkeessa tavoitteena on edistää energiatehokkuutta ja sähköistä liikkumista kaupungeissa. Hanke tarjoaa systemaattista tukea kaupunkimuutoksille ja yhteisötoiminnalle kahdessa majakkakaupungissa – Espoossa sekä Saksan Leipzigissa. Lisätietoja hankkeesta osoitteessa www.sparcs.info

Hankkeessa mukana olevat RIL, Citycon sekä Espoon kaupunki järjestävät tiistaina 30.1.2024 klo 8.30-9.30 SPARCS-webinaarin, jossa käsitellään asukkaiden osallistamista osana SPARCS-hanketta – erityisesti Espoossa toteutettua kummiluokkatoimintaa.

Kolme vuotta kestäneen kummiluokkatoiminnan kautta yläkoulun opiskelijat Espoonlahden ja Mainingin kouluista perehtyivät osana hanketta monipuolisesti muun muassa kaupunkikehitykseen ja energiapositiivisuuteen liittyviin aiheisiin. Espoon kaupungin lisäksi kummiluokkatoimintaa organisoi Citycon Oyj, jonka kaupunkikeskus Lippulaiva on yksi SPARCS-hankkeen kestävien ratkaisujen kehittämisalusta. Koululaisilla oli mahdollisuus mm. vaikuttaa uuden kauppakeskuksen palveluihin ja oleskelutiloihin.


Tilaisuuden ohjelma 30.1.

8.30 Tervetuloa
Jenni Ahola, asiantuntija, RIL

8.35 Espoon kaupungin kummiluokkakonsepti mallina kehityshankkeille
Nelli Vasse, projektikoordinaattori, Espoon kaupunki, Kestävän kehityksen osaamiskeskus

8.55 Nuorten osallistaminen kaupunkikeskus Lippulaivassa
Karoliina Hurmerinta, keskuspäällikkö, Citycon Oyj

9.15 Kysymyksiä esiintyjille ja keskustelua

9.25 Loppusanat, RIL

 

Webinaarissa esiintyvät:

Nelli Vasse
Nelli Vasse toimii Projektikoordinaattorina Espoon kaupungin Kestävän kehityksen osaamiskeskuksessa ja EU Horizon 2020 SPARCS hankkeessa, missä hän vastaa Espoon kaupungin osalta hankkeen viestinnästä ja osallisuustoimista. Taustaltaan Nelli on luonnontieteiden kandidaatti oppiaineenaan maantiede.

Karoliina Hurmerinta
Karoliina Hurmerinta toimii keskuspäällikkönä maaliskuussa 2022 Espoonlahteen avatussa kaupunkikeskus Lippulaivassa, jonka omistaa Citycon.

Lippulaiva on Suur-Espoonlahden alueen asukkaille paitsi arjen palveluiden tarjoaja myös tärkeä kohtaamispaikka. Lippulaivassa on jo rakennusvaiheesta lähtien panostettu sosiaaliseen vastuuseen ja kaupunkilaisten osallistamiseen. Lisätietoja: www.lippulaiva.fi / www.citycon.com

********

Saat ilmoittautumisen jälkeen sähköpostiisi linkin, jonka kautta pääset liittymään mukaan webinaariin.

Tervetuloa mukaan!

Tapahtuma on päättynyt.

Ajankohta

Alkaa:   30.1.2024 08:30
Päättyy:   30.1.2024 09:30

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Webinaari (Teams)