Työturvallisuuskoulutus antaa perustiedot työntekijälle turvallisesta toiminnasta yhteisillä työpaikoilla, työsuojelun yhteistoiminnasta, työympäristön vaarojen tunnistamisesta, kuormitustekijöistä ja riskien arvioinnista. Koulutuksen käynyt henkilö ymmärtää myös perehdytyksen ja työnopastuksen merkityksen sekä toimimisen hätä- tai onnettomuustilanteessa. Koulutuksen tavoitteena on antaa osallistujalle valmiudet toimia työssään turvallisesti relevantit sidosryhmät huomioiden sekä motivoida työntekijää huomioimaan turvallisuus työssään.
Työturvallisuuskoulutus sopii kaikille alasta riippumatta. Se on kehitetty vastaamaan yhteisten työpaikkojen sidosryhmien odotuksia ja standardeja, jotka ovat huomioituina koulutuksen sisällössä. Verkkokoulutuksena toteutettavasta työturvallisuuskoulutuksesta ei ole mahdollista saada kuljettajan ammattipätevyysmerkintää.
Koulutuksen sisältö:
- Turvallisuuskulttuurin merkitys
- Oman toiminnan turvallisuus
- Oma vaikutus hyvinvointiin ja työssä jaksaminen
- Turvallisuushavaintojen tekeminen ja käsittely
- Työtapaturmat ja niiden merkitys
- Työmatkatapaturmat
- Nolla tapaturmaa -ajattelu
- Tapaturman vaaratekijät
- Juurisyyanalyysi
- Yhteisen työpaikan roolit, vastuut ja velvoitteet
- Henkilöstövuokrauksen roolit, vastuut ja velvoitteet
- Työsuojelun yhteistoiminta ja osapuolet
- Työsuojelutarkastus
- Perehdyttäminen ja työnopastus
- Perehdytys yhteisellä työpaikalla
- Nuorten työntekijöiden perehdytys
- Perehdytys monikulttuurisella työpaikalla
- Riskienhallinta ja arviointi
- Riskienhallintatoimenpiteet
- Riskien arvioinnin prosessi
- Ennakoiva työsuojelutoiminta
- Turvallisen työn suunnittelu
- Henkilönsuojaimet ja turvallisuusvarusteet
- Toimiminen koneiden ja laitteiden kanssa turvallisesti
- Työn kuormitustekijät ja kuormittavuuden vähentäminen
- Fyysinen kuormitus
- Psykososiaalinen kuormitus
- Oma vaikutus työhyvinvointiin ja työssä jaksaminen
- Ergonomia
- Päihteet ja työkyky
- Toimiminen onnettomuus ja hätätilanteessa
- Elvytys defibrillaattoria hyödyntäen
- Pelastautuminen ja poistumisturvallisuus
Osallistuminen Työturvallisuuskoulutukseen verkkokoulutuksena
Aloita ostamalla paikka Työurvallisuuskoulutukseen. Onnistuneen tilauksen jälkeen tilauksen osallistujan sähköpostiin lähetetään vahvistusviesti, kirjautumistunnukset ja -ohjeet verkko-oppimisalustalle. Pääset siis heti oston jälkeen suorittamaan koulutusta. Sinulla on kaksitoista (12) kuukautta aikaa suorittaa verkkokurssi hyväksytysti.
Voit kirjautua oppimisympäristöön tietokoneelta, tabletilta tai mobiililaitteelta – riittää, että sinulla on internet-yhteys ja laitteessa toimivat äänet. Mitään asennuksia ei tarvita. Voit suorittaa koulutuksen verkossa niin monessa osassa kuin haluat – tai vaikka yhdeltä istumalta. Etenemisesi tallentuu järjestelmään ja pääset aina jatkamaan opiskelua siitä kohdasta, mihin edellisellä kerralla jäit. Jos sinulla on jo verkkokurssitunnukset, voit jatkaa koulutuksen suorittamista tästä linkistä: Omat kurssit.
Verkkokoulutuksen suorittamista varten tietokoneessasi tulee olla viimeisin versio jostakin seuraavista internet-selaimista: Microsoft Edge, Firefox, Safari tai Chrome. Verkkokurssin suorittamista Internet Explorer-selaimella ei suositella.
Koulutuksen suoritusaika vaihtelee osallistujien välillä, mutta tyypillisesti työturvallisuuskoulutus verkossa suoritetaan 4-6 tunnin ajassa. Suoritusaika riippuu yksilöllisestä etenemisvauhdista. Oston yhteydessä myönnetään kolmen kuukauden käyttöaika, jonka puitteissa koulutus tulee suorittaa loppuun.
Oppimistavoitteiden toteutumista seurataan kurssin edetessä tehtävillä, joista osallistuja saa myös palautteen vastaustensa mukaan. Kurssin lopussa opiskelija suorittaa lopputentin, jonka hyväksytysti suorittamalla opiskelija pääsee lataamaan väliaikaisen todistuksen suoritetusta koulutuksesta. Tentin voi tarvittaessa uusia ja vaikeaksi todettuja asioita voi kerrata verkkokoulutuksessa niin kauan, kunnes tentin pääsee läpi. Muovinen todistuskortti toimitetaan postitse jälkikäteen.