Kontakta

Kontaktcenter - en viktig del i företagens varumärkesbyggnad!

Calabrio’s årliga lägesrapport över kontaktcenter visar att ledare i kontaktcenter och konsumenter håller med varandra om att kontaktcenter är en viktig del i företagens varumärkesbyggnad.

Däremot finns det stora skillnader i hur konsumenter och ledare ser på kommunikationskanaler och hur bra kontaktcenter lever upp till förväntningarna.

Rapporten visar också på regionala skillnader, exempelvis att Nordiska kontaktcenter är starkare än övriga regioner på att jobba med ”mjuka” faktorer som stöd, coachning och utbildning och att det bidrar till att Nordiska kontaktcenter har en högre kundnöjdhet än övriga regioner.

Kontaktas Linda Moser diskuterar de viktigaste delarna av rapporten med Calabrios Magnus Geverts och därefter följer rundabordsamtal där du kommer att kunna utbyta erfarenheter och idéer med andra ledare inom kundservice.

För vem?

Öppet för alla. Vår frukostträff är särskilt intressant för dig som arbetar med kundservice eller försäljning på distans. Kanske är du kundservicechef, teamledare eller medarbetare. Detta blir en intressant frukost fylld av inspiration för dig oavsett vilken roll du har. 

Praktiska detaljer:

Datum: 25 januari 2023  
Tid: Kl. 08.30–09:30 med inledande frukost från kl. 08.00.  
Plats:

Calabrios kontor
Vasagatan 16
111 20 Stockholm 

 
Kostnad:

Kostnadsfritt och öppet för alla! 
Avgift 1000 SEK om du inte kommer eller avanmäler inom 48 timmar. Du kan alltid skicka en kollega i ditt ställe om du får förhinder. 

 

Vid frågor, kontakta Linda Moser på info@kontakta.se alternativt 070 439 00 87.

Välkommen!

 

Det finns inga fler biljetter.

Evenemangets tidpunkt

Börjar:
25.1.2023 08:30
Slutar:
25.1.2023 09:30

Lägg till evenemanget i din kalender

Evenemangsplats

Calabrios kontor
Vasagatan 16
111 20 Stockholm

Arrangör