TAKO-tech ryhmäkokous

17.11.2023 09:30

Teams

Mikä on TAKO-tech?

TAKO-tech on vapaamuotoinen ryhmä, jonka kiinnostuksen kohteena ovat kaikki museoiden kokoelmanhallintaan liittyvät aiheet, kuten esimerkiksi kokoelmien digitointi. Ryhmä tarjoaa hyvän tilaisuuden verkostoitua ja tehdä yhteistyötä eri aiheiden parissa. TAKO-techin koollekutsujana toimii Museovirasto mutta eri aihealueiden parissa työskentelevät ryhmät toimivat itsenäisesti. Ryhmissä voidaan esimerkiksi toimia hankkeena, hakea rahoitusta yhdessä tai vaihtaa tietoja ja olla toinen toisilleen vertaistukena. Ryhmässä käsiteltäviä aiheita jokainen voi ehdottaa.

TAKO-tech kutsutaan koolle yleensä TAKO:n kevät- ja syysseminaarien yhteydessä mutta eri aihealueiden ryhmät voivat kokoontua omien toiveiden ja tarpeiden mukaan aina tarvittaessa.

 

OHJELMA

Klo 9.30-10.00 alustuspuheenvuorot (10 min/aihe):

  • Digitaalisten kuvien laatusuositus käyttöön ja käytäntöön (Hannu Häkkinen, Museoviraston kuvakokoelmat)
  • CSC-yhteistyö ja PAS-palvelut museoissa, miten saadaan PAS käyttöön? (Kari Peiponen, Kansallisgalleria ja Olli Nordling, Postimuseo)
  • Suuret ja hankalat tiedostot ja niiden säilytys, esimerkkinä 3D-aineistot. (IT-yksikön edustus ja 3D-erikoisasiantuntija Tuuli Ahlholm, Museovirasto)

Klo 10.00-10.30 jakaannutaan ryhmiin aiheittain

Klo 10.30-11 ryhmien keskustelujen purku

 

Kuva: Kotkan mikrotietokonekerho Kotkan kaupungin nuorisotalossa 1983. Kuvaaja Lauri Sorvoja.

Paikkoja ei enää tarjolla.

Ajankohta

Alkaa:  

17.11.2023 09:30

Päättyy:  

17.11.2023 11:00

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Teams


Lisätiedot

TAKO / TAKO-tech

nina.repo@museovirasto.fi