Höyrylaivaretki Puumalaan (täynnä)

1.7.2022 00:00

Puumala

Höyrylaivaretki Puumalaan pe 1.7 – su 3.7.

Laivaretki toteutetaan höyrylaiva Anterolla, jonka kotisatama on Puumalan kunnassa Tammovedellä, n. 35 km Ristiinasta Puumalan suuntaan. s/s Antero on noin 100 vuotta vanha höyryhinaaja, joka on pieteetillä kunnostettu menneiden vuosikymmenien aikana. Laivan käyttövoimana on höyry, jota saadaan 6000 litran höyrykattilasta, kunhan tulipesään heitetään sopivaan tahtiin metrisiä halkoja. Laivan kylkeen kiinnitettynä mukana kulkee lotja ns. eväskontti, jossa on majoitustilaa, sauna ja septivessa.

Retkelle lähdetään Helsingistä perjantaina 1.7 iltapäivällä kimppakyydein ja laivalla ollaan illansuussa. Perjantai-ilta vietetään laiturissa saunoen ja seurustellen ja höyryä nostellen. Lauantaina aamiaisen jälkeen seilaamme ihailemaan Astuvansalmen kalliomaalauksia ja nautimme Saimaan kauniista maisemista höyrylaivan kyydissä. Matkalla poikkeamme Himalansaaressa ja tutustumme saaren kirkkoon. Retkeen osallistujilla on mahdollisuus ohjata laivaa ja tutustua konehuoneessa höyrykoneen käyttöön ja toimintaan. Majoitus on 4-6 hengen majoitustiloissa, majoitustilat varaustupatasoa. Matkan aikana osallistumme yhteisiin askareisiin - ruuan valmistus ja kattaus, tiskaus, saunan lämmitys, tarvittaessa polttoainetäydennys (halostus).

Retkiohjelma:

  • pe 1.7 lähtö Helsingistä iltapäivällä klo 13-16 kimppakyytejä soveltaen, perillä majoittuminen, iltapala, saunomista ja seurustelua
  • la 2.7 aamiaisen jälkeen lähdemme seilaamaan kohti Astuvansalmea. Matkan aikana poikkeamme Himalansaaren vanhassa kappelissa. Yöpyminen Astuvansalmessa tai luonnonsatamassa, saunomista ja seurustelua.
  • su 3.7 aamiainen laivalla, minkä jälkeen seilaamme laivan kotisatamaan, jossa polttoainetäydennys eli halostus (n. 1 tunti). Ennen kotiin lähtöä kahvi ja suolainen välipala. Helsingissä ollaan alkuillasta.

Ruokailut:

  • pe 1.7 iltapala grillistä (makkara, broileri, leipä, kahvi/tee)
  • la 2.7 aamiainen, lounas, iltapäiväkahvi, illallinen
  • su 3.7 aamiainen, lähtökahvit

Ilmoittautuneille lähetetään tarkemmat matka- ja retkiohjeet.

Retken hinta on 240 €, sisältää, majoitukset ja ruokailut. Mukaan otetaan 13 osallistujaa.

Retken oppaana on Kalle Eerola, tiedustelut puh 040 824 2857 tai kalle.eerola14@gmail.com.

Ilmoittautuminen retkelle aukeaa ma 7.3. klo 10.

Tapahtuma on päättynyt.

Ajankohta

Alkaa:  

1.7.2022 00:00

Päättyy:  

3.7.2022 00:00

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Puumala

Puumala

Tarkempi kartta ja ajo-ohjeet

Järjestäjä

Helsingin Latu ja Polku ry

0400926964

toimisto@helsinginlatu.fi