Inspiroivat uratarinat

7.6.2022 18:00

Verkossa

Suosittelemme kaikille, jotka kaipaavat rohkaisua työnhakuunsa tai omien “uramooviensa” toteuttamiseen

Kaipaatko inspiraatiota “uramooveillesi”? Mietitkö miten olla välittämättä ympäristön (tai läheisten) asettamista paineista toimia tietyntasoisessa työssä? Saatat toisaalta haluta työskennellä juuri koulutustasi/osaamistasi vastaavassa työssä, mutta ovi ei vain aukea. Ikä, sukupuoli tai nimesi mahdollisesti hidastaa urakehitystäsi?

Uraillassa kuulet kaksi erilaista uratarinaa, jotka molemmat inspiroivat varmasti sinua. Henna Norberg tarttuu ylikouluttamisen haasteeseen. Hän toimi itse vaativassa viestintäpäällikön työssä, mutta halusi keventää reilusti työtaakkaansa. Hän haki useita myyjän pestejä, kunnes lopulta H&M antoi hänelle mahdollisuuden toimia vaatemyyjänä. Hennan puheenvuorossa saat vinkkejä miten vakuutat työnantajalle olevasi motivoitunut työhön “ylikoulutettuna”.

Uraillan toinen puhuja Riitta jäi työttömäksi 60-vuotiaana. Hän antaa vinkkejä ikäsyrjinnästä kärsiville työnhakuun. Riitta luotsaa ansiokkaasti UusioUra-tapahtumaa, joka on suunnattu 45+ työnhakijoille. Hän tietää todella miten iso potentiaali kokeneet työntekijät ovat työnantajalle ja osaa antaa konkreettisia vinkkejä juuri sinulle.

untitled-design-37.png (58 KB)untitled-design-38.png (64 KB)

Puhujina urasuuntaa vaihtaneet Henna Norberg ja Riitta Rouhiainen.

Riitta Rouhiainen jäi työttämäksi mainos-ja markkinointialalta liki 60-vuotiaana. Uraohjukselle työttömäksi joutuminen oli kova paikka. Hän kohtasi työnhaussaan ikäsyrjintää, mutta ei kuitenkaan luovuttanut.

Riitta halusi auttaa kohtalotovereitaan ja "synnytti" UusioUra-tapahtumaan. Tapahtuma on suunnattu yli 45-vuotiaille työnhakijoille. UusioUra-tapahtuma järjestetään vuonna 2022 kolmannen kerran ja tapahtumassa käy n. 5000 työnhakijaa.

Henna on toiminut viestinnän päällikkötehtävissä. Hän työskenteli vaativissa viestinnän tehtävissä, kunnes energia alkoi loppua. Väsymykseen johti Hennan mukaan se, että "Viestintätyö on niin luovaa, koko ajan tapahtuu ja täytyy seurata maailman tapahtumia. Olin koko ajan töissä"

Norberg päätti lopulta irtisanoutua työstään. Kaikkein vaikeinta päätöksen teossa oli pelko siitä, mitä muut nyt ajattelevat.
"Luonteeni on sellainen, että mietin tosi paljon sitä, kuinka ison pettymyksen tuotan muille – enemmän kuin itselleni. Minulla oli isoja odotuksia itseäni ja uutta työtä kohtaan ja kun huomasin, ettei tarvittavaa draivia löydykään, oli se iso pettymys"

Irtisanoutumisen jälkeen Hennan ei ollut helppo löytää uutta työtä. Moni rekrytoija koki hänen olevan ylikoulutettu, kunnes H&M palkkasi hänet osa-aikaiseksi myyjäksi. Työskenneltyään kolme vuotta H&M:llä sai hän syksyllä 2021 oman myymälän johdettavakseen.

Tapahtumaan voivat ilmoittautua kaikki Tradenomien jäsenet sekä Kulta- ja Musta-tasojen opiskelijajäsenet.

Paikkoja ei enää tarjolla.

Ajankohta

Alkaa:  

7.6.2022 18:00

Päättyy:  

7.6.2022 19:00

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Verkossa


Lisätiedot