Tapahtuman oletuskuva

Apurahojen ABC

6.9.2023 17:00

Sokos Hotel Presidentti

Apurahojen ABC

keskiviikkona 6.9. klo 17-20
Sokos Hotel Presidentti, Eteläinen Rautatienkatu 4, Helsinki

Poltteleeko pöytälaatikossa tärkeä projekti? Haaveiletko kirjan, näyttelyn tai opintomatkan toteuttamisesta, mutta rahoitus puuttuu? Ratkaisu voi löytyä apurahasta!

Tule oppimaan, mistä ja miten apurahoja voi hakea ja mihin niitä voi käyttää. Oppaanamme toimii toimittaja, tietokirjailija ja JOKES-säätiön puheenjohtaja Ville Hänninen. JOKES eli Journalistisen kulttuurin edistämissäätiö myöntää vuosittain noin 1,5 miljoonaa euroa apurahoja esimerkiksi julkaisujen tekemiseen, tutkimukseen ja täydennyskoulutukseen.

Illan aikana kuulemme, mitkä tahot myöntävät apurahoja Suomessa ja millaisia ovat niiden hakukriteerit. Saamme ohjeet hyvän apurahahakemuksen kirjoittamiseen ja opimme, miten apurahatyöskentelyn voi yhdistää palkkatyöhön, yrittäjyyteen tai työttömyysturvaan.

Lopuksi tutustumme käytännön esimerkkeihin siitä, mitä apuraha voi mahdollistaa. Hyvän sään aikana-, Saamattomat-, Öyhökratia- ja Likainen työ -kirjojen tekijöihin kuuluva journalisti Minea Koskinen kertoo, miten tietokirja syntyy apurahaprojektina yhteistyössä kollegoiden kanssa. Pitkään Helsingin Sanomien valokuvaajana työskennellyt taiteilija Heidi Piiroinen kertoo, miten apurahojen avulla voi pitää yllä uteliaisuuttaan ja jatkaa uuden oppimista. 

Tule hakemaan hyvä startti syksyn apurahahakuihin!

Tämä koulutus on maksullinen:

  •  25 euroa työsuhteiset, freelancerit, eläkeläiset
  •  10 euroa työttömät ja opiskelijat

Lippu valitaan ilmoittautumisen yhteydessä. Maksua varten tarvitset pankkitunnukset tai puhelimen mobiilipankkisovelluksen.

Hintaan sisältyy ennen koulutusta tarjottava kahvi/tee ja sämpylä.

HSJ tukee jäsentensä osallistumista maksullisiin koulutuksiin ja tapahtumiin vähintään 40 prosentilla. Muistathan, että työnantajalta voi tiedustella osallistumista ammatillisen koulutuksen kustannuksiin.

Ilmoittaudu viimeistään 23.8. Tervetuloa!

Paikkoja ei enää tarjolla.

Ajankohta

Alkaa:  

6.9.2023 17:00

Päättyy:  

6.9.2023 20:00

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Sokos Hotel Presidentti

Eteläinen Rautatiekatu 4
00100 Helsinki

Tarkempi kartta ja ajo-ohjeet

Lisätiedot

Koulutuskoordinaattori Laura Vuoma

050 409 5138

laura.vuoma@hsj.fi