Tapahtuman oletuskuva

CSC:n itseopiskeltava tutkimusdatanhallinnan kurssi

21.3.2024 12:45 +02:00 EET - 31.12.2024 16:00 +02:00 EET

https://e-learn.csc.fi/enrol/index.php?id=130

Tervetuloa suorittamaan suomenkielinen Tutkimusdatanhallinta-kurssi itsenäisesti e-learning alustallamme! Kurssi sopii sinulle, jos olet kiinnostunut tutkimusdatanhallinnan perusteista. Ennen kurssin läpikäymistä olisi hyvä ymmärtää tutkimuksen teon perusteet ja tutkimusprosessin eri vaiheet; kirjauduttuasi kurssille löydät tähän tarvittaessa apua. Muutoin kurssilla ei ole ennakko-osaamisvaatimuksia. 

Kurssilla käydään läpi datanhallinnan perusasiat sekä mitä resursseja tai työkaluja eri vaiheisiin on saatavilla. Kurssi pohjautuu CSC:n vastaavaan englanninkieliseen kurssiin

Kurssi jakautuu kuuteen osioon: 

  1. Johdanto,
  2. Datanhallinnan suunnittelu,
  3. Datan keruu, dokumentointi ja organisointi,
  4. Datan analysointi ja tallennus projektin aikana,
  5. Datan julkaiseminen ja
  6. Löydettävyys ja uudelleenkäyttö.

Osiot sisältävät tekstiä, videoita sekä dioja. Jokaisen osuuden lopuksi on tietovisa, jossa pääset testaamaan osaamistasi. Kurssin läpikäytyäsi voit ladata itsellesi kurssitodistuksen.

Kurssin käytyäsi ymmärrät datanhallinnan merkityksen osana menestyksekästä tutkimusprojektin hallintaa, tiedät mitä datanhallintasuunnitelmat ovat ja mitä työkaluja sen luomiseen on tarjolla. Ymmärrät mitä tutkimusdatan dokumentointi tarkoittaa ja tunnistat mitä dokumentointi- ja organisointitapoja voisit käyttää omassa projektissa. Osaat löytää sopivat palvelut tutkimusdatan analysointiin, käsittelyyn ja säilyttämiseen projektisi aikana sekä osaat etsiä luotettavia palveluita tutkimusdatan julkaisemiseen ja hakuun. Opit myös, mitä kannattaa ottaa huomioon dataa julkaistaessa.

Kurssialustalle kirjaudutaan (e-learn.csc.fi) käyttän joko HAKA-tunnuksia eli oman organisaation tunnuksia, VIRTU-tunnuksilla tai Life Science loginnin avulla.  

Suora linkki kurssiin "Tutkimusdatanhallinta".

Lisätietoa:

Pinja Immonen

pinja.immonen(a)csc.fi

Ajankohta

Alkaa:  

21.3.2024 12:45 +02:00 EET

Päättyy:  

31.12.2024 16:00 +02:00 EET

Tapahtumapaikka

https://e-learn.csc.fi/enrol/index.php?id=130