Julkisten hankintojen jatkokurssi II; Paras hinta-laatusuhde -työpaja, Rovaniemi, 27.3.2019

Koulutuksen järjestelyistä vastaa Lapin kesäyliopisto, joka hoitaa ilmoittautumisvahvistukset ja laskutuksen.

Työpajan tavoitteena on harjoitella parhaan hinta-laatusuhteen kriteerien laatimista julkisissa hankinnoissa. Päivän aikana tehdään kolme harjoitusta sekä käydään läpi tausta-aineistoa harjoitusten tueksi.

Työpajat ja niiden tavoitteet

Työpaja 1: Tarjouksen laatiminen. Ensimmäisessä tehtävässä osallistujat harjoittelevat tarjouksen laatimista valmentajan antamien vertailuperusteiden pohjalta. Päivän päätteeksi tarjoukset on arvioitu ja voittaja valitaan. Harjoituksen ideana on kehittää ymmärrystä siitä, miltä vertailukriteerit vaikuttavat tarjoajan näkökulmasta. Harjoitus auttaa ymmärtämään miksi vertailuperusteiden on oltava selkeitä ja objektiivisia sekä mitä varten vertailu on perusteltava.

Työpaja 2: Tarjousten vertailu ja vertailun perustelu. Toisessa työpajassa osallistujat saavat materiaalin, joka sisältää tarjouspyynnön vertailutaulukoineen sekä tarjoukset, jotka on vertailtava tarjouspyynnön mukaisten vertailuperusteiden pohjalta. Osallistujat voivat valita tavara- tai palveluhankinnan materiaalin. Harjoituksessa tutustutaan vertailumenetelmien käytännön laskentaan sekä perustelujen kirjoittamiseen. Tehtävä kehittää ymmärrystä siitä, millaisiin ongelmiin työssä törmää, jos kriteerit ovat yleisellä tasolla ja jos tarjouksissa on virheitä. Harjoituksen lopputuloksena osallistujalla on paremmat valmiudet laatia parempia kriteereitä sekä käyttää vertailukaavoja.

Työpaja 3: Vertailuperusteiden laatiminen. Kolmas tehtävä kertaa kaikkien työpajojen antia: sen tavoitteena on nyt määritellä tarjouspyynnön tekniset vaatimukset ja vertailuperusteet niin, että tulokset ovat objektiiviset, selkeät ja riittävän yksinkertaiset.

Ohjelma ja ilmoittautuminen Lapin kesäyliopiston sivuilla >>

Ajankohta

Alkaa:
27.3.2019 09:00
Päättyy:
27.3.2019 16:00

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Lapin kesäyliopisto
Hiihtomajantie 2
96400 Rovaniemi

Järjestäjä

Lapin kesäyliopisto