Permakulttuurin perusteet

12.5.2018 - 13.5.2018
Elontila

Kuvaus

Permakulttuuri on suunnittelufilosofia ja -menetelmä, jonka tavoitteena on kehittää luonnon toimintaa ja muotoja jäljentäviä maisemakokonaisuuksia tuottaen kestävällä tavalla ruokaa, kuituja ja energiaa paikallisiin tarpeisiin. Permakulttuuri tarjoaa harmonisen, eettisen, luovan ja inspiroivan vastauksen globaaleihin ympäristökysymyksiin. Se painottaa työskentelyä yhdessä luonnon kanssa eikä sitä vastaan.

Permakulttuurin perusteet –kurssin sisältö  pohjautuu kouluttaja Ilkka Aulan kirjoittamaan kirjaan ”permakulttuuriopas – käsikirja lasten ja nuorten kanssa työskenteleville. Kirjassa esitettyjä kasvatuksellisia ohjelmia ja menetelmiä esitellään kurssin aikana myös käytännön esimerkein maastossa. Kurssi antaa valmiuksia:

  • havainnoida luonnon rakennetta ja periaatteita.
  • permakulttuurin etiikan ja periaatteiden  ymmärtämiselle.
  • permakulttuurisuunnitteluun.
  • käyttää permakulttuuria oman kestävämmän elämäntavan rakentamiseen.
  • ymmärtää, kuinka permakulttuuria voidaan soveltaa ympäristökasvatukseen.

kouluttaja

Kouluttaja MMM Ilkka Aula on suorittanut permakulttuurisuunnittelusertifikaatti-kurssin (PDC-Permaculture Design Certificate) vuonna 1995 ja on sen jälkeen toiminut permakulttuurisuunnittelijana, kirjoittanut aiheeseen liittyviä artikkeleita, järjestänyt permakulttuurikoulutuksia, osallistunut permakulttuuri-kumppanuushankkeeseen ja kirjoittanut oppaan permakulttuurista.

Kohderyhmä

Kurssi on tarkoitettu kaikille niille, jotka ovat kiinnostuneita permakulttuurista, kestävämmästä elämäntavasta ja tulevaisuudesta, luonnonmukaisesta viljelystä ja uskovat, että meidän tulee löytää tapoja, joilla huolehdimme itsestämme, toisistamme ja kotiplaneetastamme. Kurssi soveltuu kasvattajille, ympäristöalan ammattilaisille ja opiskelijoille, luonnonmukaisesta viljelystä kiinnostuneille, hortonomeille, biologeille ja kaikille aiheesta kiinnostuneille.

Aika

La-su 12.–13.5.2018 (la klo 10–18, su 9–16) 

Paikka

Kurssi järjestetään Elontilalla, Nastolassa. Osoite: Salmintie 72, 15460 Mäkelä.

Hinta

120 € Elontilan Ystävät ry:n jäsenet

150 € muut

Hinta sisältää opetuksen, kurssimateriaalin, ruokailut, majoituksen, saunan), hinta ilman majoitusta -15 €. Ilmoittautumisen yhteydessä voit osallistua vähävaraisten ihmisten tukemiseen maksamalla suurempaa kurssimaksua. Lisäohjeet ilmoittautumislomakkeessa.

Ilmoittautuminen

Sitova ilmoittautuminen 5.5.2018 mennessä ensisijaisesti ilmoittautumislomakkeella (http://www.elontila.fi/p/koulutukset-ja-kurssit.html) tai et@elontila.fi tai puh. 045-8797999. Kurssille ilmoittautuminen vahvistuu, kun ennakkomaksu (25 % koulutuksen kokonaishinnasta) on suoritettu. Ennakkomaksu palautetaan maksun suorittaneelle vain, jos Elontilan Ystävät ry peruuttaa koulutuksen tai osallistujan pätevästä syystä (todennus esim. lääkärintodistuksella).

Peruutusehdot ja ennakkomaksu:

Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tapahtuneista peruutuksista ilman pätevää syytä veloitetaan koko osallistumismaksu. 

Järjestää: 

Kurssin toteuttaa Elontilan Ystävät ry yhteistyössä Opintokeskus Vision kanssa. Kurssin hallinnosta vastaa Elontilan Ystävät ry.

 

Ajankohta

Alkaa:
12.5.2018 10:00
Päättyy:
13.5.2018 16:00

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Elontila
Salmintie 72
15460 Mäkelä

Järjestäjä