Tapahtuman oletuskuva

GROW+ koulutus: Työoikeutta työpaikan henkilölähtöisiin ongelmiin WEBINAARI

7.5.2020 08:55

GROW+ koulutus: 7.5.20 Työoikeutta työpaikan henkilölähtöisiin ongelmiin WEBINAARI

Sisältö

Koulutuksessa käydään läpi esimiehen oikeudet, velvollisuudet ja vastuut sekä erilaisia ratkaisumalleja työpaikan henkilölähtöisissä ongelmissa. Lisäksi tarjotaan työkaluja ongelmatilanteiden käsittelyä helpottavan ammatillisen asenteen omaksumiseen.

Tavoite

Tavoitteena on, että esimies tuntee oikeuksiensa ja velvollisuuksiensa rajat, jolloin ongelmiin puuttumisella on tukeva selkänoja ja niiden ratkaisemiseen tulee varmuutta. Samalla esimiestyöhön tulee ammatillista asennetta eli johdonmukaisuutta, uskottavuutta ja tarpeellista jämäkkyyttä. Tavoitteena on oppia pohtimaan työoikeuden normien soveltamista myös haasteellisemmissa, jopa työsuhteen päättämiseen johtavissa tilanteissa.

Hyödyt

Koulutus yhdistää työlainsäädännön ja ammatillisen asenteen työyhteisön henkilölähtöisten ongelmien käsittelyssä.  Saat kurssilta tiiviin ja käytännönläheisen tietopaketin esimiehen oikeuksista, velvollisuuksista ja vastuista haastavissa tilanteissa sekä työkaluja sovellettavaksi tai räätälöitäväksi työyhteisön henkilöön liittyvissä ongelmissa.

Lisäksi saat tukea esimiestyössä tarpeellisen ammatillisen asenteen omaksumiseen ja ongelmatilanteessa tärkeään roolinvaihtoon pehmeän vallan käyttäjästä suoraksi ja rohkeaksi puheeksi ottajaksi, kuitenkin aina yksilöä kunnioittavalla tavalla.

 

Työskentelytavat

Koulutuksessa käydään läpi teemat koulutusaineiston pohjalta keskustellen sekä ennakolta lähetettyjä ja päivän aikana esitettyjä kysymyksiä pohtien.

Kohderyhmä 

Koulutus soveltuu esimiehille, operatiiviselle johdolle sekä työssään haastavia henkilöstökysymyksiä käsitteleville toimialasta riippumatta.

KOULUTTAJA:

Helena Jylli on työoikeuteen erikoistunut varatuomari, joka työskentelee omassa yrityksessään työsuhdejuridiikan ja HR-kehittämisen parissa.  Hänellä on yli 10 vuoden kokemus käytännönläheisistä työoikeuskoulutuksista esimiehille ja HR-henkilöille. Hänellä on myös johtamisen ja työpsykologian opintoja sekä tausta kaupallisen alan ja esimiestehtävistä pörssiyhtiössä.

AIKATAULU:

klo 8.55 SISÄÄNKIRJAUTUMINEN viimeistään nyt

(Olet saanut rekisteröitysmilinkin Grow Koulutus henkilökunnalta ennakkoon)

HUOM! Pidämme tunnin välein jaloittelupaussin

 

klo 9.00 KOULUTUS ALKAA

Välineitä ja työkaluja tilanteen selvittämiseen

• työnjohto-oikeus/-velvollisuus ja sen rajat

• työsuorituksen vai työkäyttäytymisen ongelma? (mm. alisuoriutuminen, yhteistyökyvyttömyys, epäasiallinen käytös, lojaliteettivelvoitteen rikkominen)

• ohjeiden ja ohjauksen juridinen merkitys

klo 12.30 - 13.30 LOUNAS TAUKO 1 h 

klo 13.30 KOULUTUS JATKUU

Keinoja ja työkaluja ongelman ratkaisemiseen mahdollisimman vähin vahingoin

• ammatillinen asenne, pehmeä ja kova valta sekä roolinvaihto ongelmatilanteissa

• esimiehen juridiset keinot ja selustan varmistaminen

• varoituksen oikeudellinen merkitys

• työsuhteen päättäminen henkilöön liittyvistä syistä

• päättämisen / päättämättömyyden riskit

klo 16.00 KOULUTUS PÄÄTTYY

 

Lippuja ei enää tarjolla.

Ajankohta

Alkaa:  

7.5.2020 08:55

Päättyy:  

7.5.2020 16:00

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka


Järjestäjä ja lisätiedot

www.growkoulutus.fi