The World is Going Renewable – Will Finland Be Left Behind?

19.10.2015 - 19.10.2015
Eurooppasali

Wind? Solar? Nuclear? What is the best way to a carbon free future? How is the EU preparing itself for the Paris climate negotiations in December this year?

GEF and Visio have invited Member of European Parliament Bas Eickhout to Helsinki to give his view on European energy solutions and discuss with Finnish experts and politicians. Mr. Eickhout is a Dutch MEP and a member of the European Parliament’s Committee on the Environment. He is a respected expert in the field of energy and environment. 

Program

15:00 – 16:00 Coffee

16:00 Opening of the seminar

Keynote speech: MEP Bas Eickhout: “European Energy Solutions on the Way to Paris”.

Comment: Peter Lund, Aalto University Professor of Engineering Physics, Advanced Energy

Panel discussion:

  • Bas Eickhout
  • Peter Lund
  • Riku Huttunen, Director-General, Energy Department, Ministry of Employment and the Economy
  • Antero Vartia, Member of Parliament, the Greens
  • Karoliina Auvinen, Executive Director, Finnish Local Renewable Energy Association

The seminar ends proximately at 18:00.

The seminar is open to the public. Make sure that you fit in by pre-registering.

More information: www.visili.fi, visio@visili.fi, 044-727 3241.

The seminar is part of the ECOPRO project of the Green European Foundation, carried out with support from Visio and with the financial support of the European Parliament.

 

***

TAUSTATIETOJA BAS EICKHOUTISTA

Bas Eickhout on hollantilainen europarlamentaarikko, joka nousi parlamenttiin vuonna 2009. Kotimaassaan hän edustaa vihreää vasemmistoa ja europarlamentissa vihreitä (Vihreät / Euroopan vapaa allianssi-ryhmää). Eickhout on jäsenenä parlamentin ympäristö-, kansanterveys- ja elintarvikkeiden turvallisuus -valiokunnassa, liikenne- ja matkailuvaliokunnassa sekä talous ja raha-asiainvaliokunnassa. Hän toimii myös vihreän europarlamenttiryhmän varapuheenjohtajana. Ennen europarlamentaarikon uraa Eickhout toimi aktiivisesti Hollannin vihreissä.

Eickhout on opiskellut ympäristötieteitä ja kemiaa Radboutin yliopistossa sekä työskennellyt tutkijana Hollannin kansanterveys- ja ympäristöinstituutissa. Hän on osallistunut useisiin rajat ylittävien ympäristöongelmien, kuten ilmastonmuutoksen, tutkimushankkeisiin sekä ollut kirjoittamassa kansainvälisen ilmastopaneeli IPCC:n neljättä arviointiraporttia.

Eickhout on arvostettu energia- ja ympäristöpolitiikan asiantuntija. Europarlamentissa hän on muun muassa puhunut kunnianhimoisen kansainvälisen ilmastosopimuksen puolesta, vaatinut fossiilisista energianlähteistä luopumista sekä esittänyt toimenpiteitä EU:n päästökaupan korjaamiseksi.

LINKKEJÄ 

http://www.greens-efa.eu/climate-change-policy-14505.html
"Fossiilisista polttoaineista on luovuttava globaalisti vuoteen 2050 mennessä. Samalla on siirryttävä nollapäästöihin, jotta voimme estää ilmastonmuutoksen karkaamisen käsistä. EU:n on liityttävä YK:n ilmastoneuvotteluissa niiden maiden joukkoon, jotka tätä vaativat".

Volkswagenin huijaus autojen päästömittausten kanssa on ollut paljon keskustelussa, Basin kommentti siihen voisi kiinnostaa:
http://www.greens-efa.eu/car-pollution-rules-14515.html

Basin 12 pointtia vihreään Eurooppaan: https://www.youtube.com/watch?v=cUJE4CsENzs

Tässä Eickhout kommentoi komission esitystä energiaunionista ja vaatii sinne lisätoimia energiatehokkuudelle: https://www.youtube.com/watch?v=OTOIztMFczw

Ja tässä väittelyä 2030 ilmasto- ja energiapaketista viime vuoden keväältä: https://www.youtube.com/watch?v=lbk9KIcPEcc  

Lippuja ei enää tarjolla.

Ajankohta

Alkaa:
19.10.2015 16:00
Päättyy:
19.10.2015 18:00

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Eurooppasali
Malminkatu 16
00100 Helsinki

Järjestäjä