Julkisten hankintojen jatkokurssi I; Yritysten ja tarjousten arviointi, tarkastus ja vertailu - vaiheet käytännössä, Helsinki, 30.5.2018

Päivän ensimmäisenä teemana käsitellään tarjoajien valintaa rajoitetussa menettelyssä: Miten tarjoajien valinta käytännössä toteutetaan? Miten määritellään vertailuun perusteet, joilla saadaan mukaan vain hyviä tarjoajia? Entä miten ehdokkaiden osaamista kannattaa arvioida: tehdäänkö arviointi ESPD-lomakkeen perusteella vai pyydetäänkö tarjoajilta tarkemmat selvitykset? Seuraavaksi perehdytään siihen, miten ryhmittymään ja alihankkijaan liittyvät tiedot tulee pyytää ilmoittamaan tarjouksessa ja osallistumishakemuksessa.

Päivän toinen aihe on tarjouksen tarjouspyynnön mukaisuus. Mitä erilaisia variaatioita ja tilanteita prosessissa voi tulla ratkaistavaksi tarjousten puutteiden vuoksi? Mikä on oikea tapa edetä virheiden tarkastuksessa ja täsmennyksessä? Tässä osiossa käsitellään syvällisesti erilaisia skenaarioita tarjousten täsmentämisestä.

Kolmantena aiheena käsitellään tarjousten vertailuperusteita, myös käänteistä kilpailua ja uutta elinkaarimallia. Tämän jälkeen siirrytään tarjousvertailun tekemiseen käytännössä. Osiossa esitetään käytännön esimerkkejä sekä parhaita käytäntöjä hinta- ja laatuvertailuista. 

Kurssilla jaetaan runsaasti hankintaprosessin malliasiakirjoja mm.

  • osallistumishakemuslomake, uusi ESPD-ohje
  • tarjoajien valintaa koskeva päätös
  • hankintapäätös
  • vertailumalli

Asiakirjat saa myös Word-muodossa kurssin jälkeen.

Kurssi soveltuu henkilöille, jotka hallitsevat hankintaprosessin perusteet (esim. peruskurssi on jo käyty) ja haluavat syventää osaamistaan. Asiat käsitellään enimmäkseen hankintayksikön näkökulmasta. Kurssi on silti hyödyllinen myös tarjoajille, jotka haluavat ymmärtää julkisten hankintojen pelisäännöt tilaajan näkökulmasta.

Tutustu kurssin ohjelmaan täällä.

Kouluttajat: asiantuntijat Aarne Kumlin (VT) ja/tai Pilvi Takala (OTK)

  

Jos kurssi on täynnä, ilmoittaudu seuraavalle vastaavalle kurssille, joka on 28.8.2018 - lisätiedot ja ilmoittautuminen >>

Valitse haluamasi kurssi

Kurssi Hinta Määrä
Julkisten hankintojen jatkokurssi I, Helsinki, 30.5.2018
Kurssi ei ole saatavilla tällä hetkellä, mutta voit ilmoittautua jonotuslistalle.
495,00 € (+ALV 24%)

Ajankohta

Alkaa:
30.5.2018 08:30
Päättyy:
30.5.2018 16:00

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Scandic Hotel Simonkenttä
Simonkatu 9
00100 Helsinki

Järjestäjä

PTCServices Oy

050 541 8615

kurssit@ptcs.fi