25.8.2020 08:00 Etäyhteyden kautta järjestettävä tilaisuus
RILin tietoisku: Korkean lämpötilan energiavarastot osana energiantuotannon radikaaleja päästövähennyksiä

Tervetuloa mukaan seuraamaan tiistaina 25.8.2020 klo 8.00–09.00 järjestettävää RILin tietoiskua, jossa aiheena tällä kertaa korkean lämpötilan energiavarastot osana energiantuotannon radikaaleja päästövähennyksiä.

Globaalien päästöjen vähentäminen on mahdollista tämän päivän teknologialla, mikäli tuulivoimaa ja aurinkovoimaa lisätään voimakkaasti. Voimakkaan kasvun esteenä on se, että sähkömarkkinoiden hinnat seuraavat tuulivoimatuotannon huippuja. Kun tuulee paljon, hinnat romahtavat ja tuulivoimaloiden kannattavuus kärsii. Tämä rajoittaa tuulivoima- ja aurinkovoimainvestointeja jo tänään, mutta erityisesti tuuli- ja aurinkovoiman osuuden lisääntyessä.

Kustannustehokas ja skaalautuva energiavarasto poistaa tämän ongelman. Polar Night Energy on kehittänyt maanalaisen korkean lämpötilan varaston (800 C asti), joka perustuu kuumaan hiekkaan ja patentoituun lämmönsiirtomenetelmään. Sähköä on ajoittain ylenmäärin tarjolla, jolloin suora konvertointi lämmöksi ja myöhemmin lämpönä käyttö on taloudellisesti kannattavaa. Lämpövarasto skaalautuu omakotitaloista asuinalueisiin. Asuinaluemittakaavassa varastoinnin hyötysuhde on noin 90 % ja osuus lämmön hinnasta on vain 6 €/MWh, joten halvalla tuulituotannolla päästään kokonaistuotantohinnassa reilusti alle kaukolämmön hinnan.

Aiheesta tietoiskussa kertovat Markku Ylönen sekä Tommi Eronen Polar Night Energy Oy:stä.

Tietoisku järjestetään etänä, eli pääset osallistumaan tilaisuuteen oman koti- tai työtietokoneesi välityksellä. Ilmoittautumisen jälkeen saat sähköpostiisi Microsoft Teams -kokouslinkin, jonka kautta pääset seuraamaan esitystä.

Tapahtuma on päättynyt.

Ajankohta

Alkaa:
25.8.2020 08:00
Päättyy:
25.8.2020 09:00

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Etäyhteyden kautta järjestettävä tilaisuus

Järjestäjä