Koirapalvelu Virike

Hevospäivä vol.2 Virikkeellä 19.1.2020

Hevosen rauhoittelevat eleet ja niiden hyödyntäminen

Taitoa lukea hevosta voi kehittää loputtomiin ja erilaisia tilanteita myös riittää loputtomiin. Hevoset ovat yksilöitä ja ilmaisevat itseään persoonallisesti, mutta hevosten toiminnasta on löydettävissä myös säännönmukaisuuksia, joiden tuntemisesta on hyötyä. Mitä paremmin tunnistat hevosen tunnetilan muutokset, sitä sujuvampaa ja turvallisempaa yhteistyö on. Pystyt myös toimimaan paremmin hevosen ehdoilla ja hevosen hyvinvointia tukien.

Kun tunnistat muutokset hevosen tunnetilassa ja jännittymisen ensi merkit, pystyt muuttamaan omaa toimintaasi ennen suuria eleitä tai pelkojen vahvistumista. Hevonen, kuten myös esim. sudet, koirat ja kissat ovat konfliktejä välttäviä eläimiä. Se on järkevää jotta laji säilyy ja resursseja säästetään

Hevosen rauhoittavista signaaleista on tehnyt uraa uurtavaa tutkimusta hollantilainen tutkija Rachaël Draaisma. Luennolla esitellään tutkimusta ja käydään läpi miten näitä löydöksiä voi hyödyntää hevosen kanssa toimiessa ja hevosen kouluttamisessa.

Rauhoittavien signaaleiden tunnistaminen on hyödyksi kaikissa tilanteissa lajista tai hevosen käyttötarkoituksesta riippumatta.

Luennolla käydään läpi:
* mitä rauhoittavat signaalit ovat
* miten oppia huomaamaan niitä ja
* miten sopeuttaa omaa toimintaansa niitä huomatessaan

Käymme läpi myös tunnetilan vaikutusta oppimiseen sekä hevosen tunnetilaan vaikuttamista. Lisäksi käymme läpi tilanteita, missä rauhoittavia eleitä ei näy ja onko se hyvä asia. Aino näyttää myös videoita koulutustulanteistaan, joissa rauhoittavia signaaleja on näkynyt.

Kyse on havaintojen tekemisestä, havaintoon reagoimisesta ja havainnon tulkinnasta. Havaintojen tekeminen on aktiivinen prosessi, missä voi kehittyä.

LUENNON KESKEISET TEEMAT
Minkälaisia ovat hevosen rauhoittavat signaalit?
Missä tilanteissa hevosen rauhoittavat signaaleja esiintyy?
Missä tilanteissa rauhoittavat signaaleja ei näy?
Miten näiden signaalien ymmärtäminen vaikuttaa koulutukseen ja ongelmanratkaisuun?
Miten kannattaa reagoida, kun tunnistaa rauhoittavia signaaleja?

KOULUTTAJAN ESITTELY

Kouluttajana eläintenkouluttaja (AT) Aino Koivukunnas. Aino on innostava luennoitsija ja tarinankertoja, joka hauskuuttaa ja innostaa väkeä keskustelemaan. Ainolla on jo 14 vuoden kokemus hevosen kouluttamisesta positiivisella vahvisteella ja käytännön kokemuksen monipuolisuus takaa paljon ideoita myös yleisön kysymyksiin.


Positiivisen vahvisteen käyttämisen lisäksi Aino on perehtynyt hevosen ja ratsastajan biomekaniikkaan, istuntaan, maasta työskentelyyn, siedättämiseen ja ihmisen valmentamiseen. Tämän ansiosta Ainon valmennuksen yhteydessä hevosen kanssa voidaan tehdä monia erilaisia asioita riippuen hevosen ja ihmisen päivän tilanteesta ja kunnosta.


Aino kuuluu istuntaopettaja Katariina Alongi Kaartisen Coaching with Connection tiimiin ja opiskelee koko ajan lisää taitoja istuntaopetuksessa. Aino kouluttaa myös eläintenkouluttajaopiskelijoita oppilaitoksissa.

Ainolla on kokemusta laajasti:

* arat, aggressiiviset sekä traumatisoituneet hevoset

* nuorten hevosten kouluttaminen ratsuiksi

* ratsun uudelleenkouluttaminen, kun ratsastaminen on käynyt vaaralliseksi tai mahdottomaksiLisää Ainosta: www.hevosilo.fi ja facebook.com/hevosilo/

 

MAKSUTAPA: Nyt voit maksaa osallistumisen ilmoittautumisen yhteydessä nettipankin kautta!

Lippuja ei enää tarjolla.

Ajankohta

Alkaa:
19.1.2020 11:00
Päättyy:
19.1.2020 14:00

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Virikkeen kurssitila
Tiilitie 10
01720 Vantaa

Järjestäjä

Marianne Mayer / Koirapalvelu Virike

marianne@koirapalveluvirike.net

Eventilla

Powered by Eventilla