Humanisti Huipulle on täällä taas!

6.3.2019 klo 14.30-20.00 

Tampereen yliopisto, Linnan ala-aula

Humanistiopiskelija, tule vuoden kiinnostavimpaan humanistitapahtumaan viemään osaamisesi huipulle! HuHu on kaikille humanisti- ja generalistiopiskelijoille suunnattu työelämätapahtuma. Luvassa on konkreettisia vinkkejä työelämään, inspiroivia kohtaamisia ja uusien taitojen opettelua.

HuHun 2019 teemoja ovat itsensä johtaminen, projektinhallinta ja tulevaisuuden työelämä. Tilaisuus koostuu upeista keynote-puheenvuoroista ja workshopeista. Tarjolla on myös CV-klinikka, josta saat henkilökohtaista CV-palautetta. Tapahtuma huipentuu Aftereihin, joissa pääset fiilistelemään tilaisuutta ja verkostoitumaan. Tapahtuma järjestetään Tampereen yliopiston Linnan ala-aulassa (Kalevantie 5).

Tilaisuus on avoin kaikille kiinnostuneille.

ILMOITTAUTUMINEN 

Ilmoittaudu tällä alustalla keynote-puheenvuoroihin, workshopeihin ja Aftereille 11.2. klo 12 alkaen. Aftereille voit ilmoittautua keynote-puheenvuoroihin ja workshopeihin ilmoittautumisen yhteydessä. Ilmoittautuminen jatkuu 5.3. asti tai niin kauan kuin vapaita paikkoja on. Lue kuvaukset alta ja ilmoittaudu! 

Huomaathan, että voit ilmoittautua vain yhteen workshopiin! 

OHJELMA 

Tilaisuuden avaus
Klo 14.30
Auditorio K103

Professori Kaisa Koskisen tervetuliaissanat
Auditorio K103 Klo 14.45
Käännöstieteen professori Kaisa Koskinen toivottaa osallistujat tervetulleiksi tapahtumaan.

Ammattijärjestöjen esittely
Auditorio K103 klo 15.00-15.30
HuHun järjestävät ammattijärjestöt esittäytyvät.

Keynote-puheenvuorot


Milma Arola, Sitra: Humanoidina vai humanistina tulevaisuuden työssä?
Auditorio K103 klo 15.30-16.15
Sisältö: Miltä tulevaisuus näyttää humanistin silmin? Tähän vastaa puheenvuorossaan tulevaisuuden työelämän asiantuntija Milma Arola. Hänen erikoisosaamistaan ovat työelämän uudistuminen, organisaatioiden kehittäminen ja yhdessä oppiminen. Hän toimii Sitran Osaamisen aika -avainalueella, jossa luodaan elinikäisen oppimisen Suomea. ⠀

Sitra on suomalaisten tulevaisuustalo, joka on erikoistunut yhteiskunnallisiin muutoksiin. Yksi Sitran tavoitteista on edistää työelämän uudistumista ja elinikäistä oppimista. Sitran mukaan työurat ovat muuttumassa oppimisuriksi, ja tulevaisuudessa työ ja oppiminen kietoutuvat aiempaa tiukemmin yhteen. Tulevaisuuden menestyvä Suomi on Sitran toiminnan kulmakivi.

Julia Thurén: Sekoile, suunnittele ja sekoile lisää
Auditorio K103 klo 16.15–17.00
Sisältö: Julia Thurén (VTM) humanistitaustainen toimittaja, tietokirjailija ja bloggaaja, joka aloitti uransa Turun Sanomista ja päätyi aikakauslehtitaloon kahdeksaksi vuodeksi. Nykyään hän on vapaa toimittaja, joka taustatoimittaa poliittista satiiria, kirjoittaa tietokirjoja ja on tehnyt erityisesti rahapuheesta oman juttunsa.⠀
Thurén on onnellinen siitä, ettei hänen vuonna 2006 tekemänsä viiden vuoden suunnitelma toteutunut millään tavalla - ja siksi suunnitelma kannatti tehdä. ⠀

Thurén antaa puheenvuorossa uravinkkejänsä, kuten nämä kolme: ⠀
1. Aloita tekemällä jotain, älä mieti hirvesti, onko tämä unelmien työ. ⠀
2. Kaikki mitä teet, tee kunnolla, sillä yllättävistä tilanteista poikii uusia hauskoja hommia. ⠀
3. Kukaan muu ei tiedä salaisimpia unelmiasi - niitä joita et ehkä edes kehtaa sanoa ääneen - joten sinun pitää itse suunnitella oma urasi. ⠀

Workshopit 

Laura Piiroinen, Viesti ry: LinkedIn 101 – miksi ja miten?
Luokka K106 klo 17.15-18.45
Sisältö: Oletko miettinyt liittyväsi LinkedIniin? Oletko jo liittynyt, mutta profiilisi kaipaa hiomista? Haluaisitko oppia, miten kanavaa käytetään työnhaussa, verkostoitumisessa tai oman ammatillisen brändin luomisessa?

Keskustelevalla luennolla keskitytään siihen, miksi LinkedIniä kannattaa käyttää ja miten tehdään mahtava LinkedIn-profiili. Tule kysymään ja kuulemaan hyviä vinkkejä LinkedInin maailmaan Viesti ry:n viestintäkoordinaattori Laura Piiroiselta! Työpajaan on suositeltavaa ottaa oma tietokone mukaan.

Osallistujamäärä: max 20. 

Riina Virkkunen: Uramuotoilu – Uusia näkökulmia urasuunnitteluun
Luokka K107 klo 17.15-18.45
Sisältö: Tunnetko olosi epävarmaksi työelämään astumisen kynnyksellä? Workshopissa opitaan uramuotoilun perusteet ja tehdään konkreettisia tehtäviä, jotka auttavat sinua urapohdinnoissasi eteenpäin. Uramuotoilun avulla pääset kiinni vahvuuksiisi ja saat selkeyttä tulevaisuuteesi. Työpajan vetäjänä toimii Riina Virkkunen, jolla on vahva ohjaus- ja koulutuskokemus eri toimintaympäristöistä. Käytössä on niin palvelu- ja uramuotoilun kuin toiminallisten ja luovien menetelmien työkalupakit. Varaa mukaan vihko ja kyniä. 

Osallistujamäärä: max 20. 

Ella Gustafsson: Nanohabits - projektinhallintaa arjen totuttuja tapoja muotoilemalla⠀
Luokka K109 klo 17.15-18.45
Sisältö: 50 % teoistamme toistuu samanlaisena jokaikinen päivä. Toisaalta 90 % toiminnastamme on tiedostamatonta. Tule muotoilemaan uusia projektinhallinnan tapoja Nanohabits-työpajaan Ella Gustafssonin johdolla. Työpajassa saat eväitä itsesi, oman työsi ja ajankäytön johtamiseen. Workshopin opit voit ottaa käyttöön heti niin työssä, opinnoissa kuin vapaa-ajalla.⠀

Ella Gustafsson on uransa koulutus- ja valmennusalan pienyrityksissä tehnyt bisneshumanisti. Ellaa inspiroi paremman työelämän ja hyvinvoinnin edistäminen. Tällä hetkellä hän työskentelee käyttäytymisen ja tapojen muotoilun parissa.

Osallistujamäärä: max 20. 

Afterit

Tapahtuman päätös: Afterit – Skumppaa ja fiilistelyä
Linnan ala-aula klo 19.00-19.45
Tule puheenvuorojen ja workshopien jälkeen hengähtämään ja purkamaan päivän antia skumppalasin äärelle! Voit ilmoittautua Aftereille keynote-puheenvuoroihin ja workshopeihin ilmoittautumisen yhteydessä.

Tapahtuman järjestävät:

Akavan Erityisalat
Kieliasiantuntijat ry
Kuntien asiantuntijat - KUMULA ry
Museoalan ammattiliitto MAL ry
Specia ry – Asiantuntijat ja ylemmät toimihenkilöt ry
Taide- ja kulttuurialan ammattijärjestö TAKU ry
Viestinnän asiantuntijoiden ammattijärjestö Viesti ry

Lisätietoja:

Projektipäällikkö Vuokko Schoultz
vuokko.schoultz@helsinki.fi

Lippuja ei enää tarjolla.

Tapahtumapaikka

Tampereen yliopisto, Linnan ala-aula Kalevantie 5 33014 Tampere Finland