Tapahtuman oletuskuva

VERKKOKURSSI: Rohkeutta ja kestävän kehityksen läpimurtoja kouluihin (maksuton)

1.6.2021 09:00

Verkossa ammattilaisen kädenjälki alustalla

Rohkeutta ja läpimurtoja -koulutuskokonaisuus antaa eväitä kestävän kehityksen edistämiseen omassa koulussa tai jopa koko kunnassa. Koulutuskokonaisuuden laajuus on 2 op ja siihen kuuluu ennakkotehtävä, verkkokurssimateriaalien toteuttaminen ja  kehittämistehtävä.” 

Ilmoittaudu

Kunnianhimoinen kestävä kehitys ei ole utopiaa - Suomessa on jo onnistuttu monessa! Esimerkillisessä Iin kunnassa kestävä kehitys on jo kunnallinen kärkihanke, jossa resurssiviisauden tiekartta viitoittaa koulujenkin opetusta. Mutta miten edistää kokonaisvaltaista kestävyyttä koulussa kuntatason lähtötilanteiden erilaisuudesta huolimatta?

Rohkeutta ja läpimurtoja -työpajan tavoitteena on antaa askelmerkkejä siihen, kuinka opettajat voivat jalkauttaa kunnianhimoisia ilmastotavoitteita osaksi koulujen arkea. Miten saada mukaan koulun tai kunnan johto, ja miten johto voi turvata tarvittavat resurssit ja puitteet toimien onnistumiselle? Verkkokurssi koostuu motivoivista esimerkeistä ja toiminnallista harjoituksista.

Tunne ilmasto -koulutusten tavoitteena on käynnistää ilmastonmuutoksen hillintään tähtääviä muutosprosesseja kasvattajissa ja konkreettisia ilmastotoimia kouluissa. Ilmastonmuutosta hillitsevä toiminta tuo merkityksellisyyden tunnetta, voimauttaa ja auttaa käsittelemään ilmastotunteita. Katso kaikki koulutukset: https://sykli.fi/hankkeet/tunne-ilmasto/

Tunne ilmasto on Opetushallituksen rahoittama opetushenkilöstön täydennyskoulutushanke.

Koulutus sopii kaikille työssäkäyville opettajille ja kasvattajille. Aihetta käsitellään sekä alakoulun, yläkoulun että koko koulun ja jopa kunnan tasolla.

Maria-Riitta Paaso on esikouluopettaja, energiakoordinaattori ja Kestävän kehityksen -OPS työryhmän puheenjohtaja. Lisäksi koulutuksessa kuullaan kunnan terveiset Iin opetusjohtaja Tuomo Lukkarilta, jolla on kokemusta sekä opettajana, rehtorina ja että muutosjohtajana toimimisesta. Yläkoulun näkökulman tuo matemaattisten aineiden opettaja Pirkko Keskitalo.

Aura Piha on SYKLIn kouluttaja ja kestävän kehityksen asiantuntija.

Ajankohta

Alkaa:  

1.6.2021 09:00

Päättyy:  

31.12.2021 16:00

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Verkossa ammattilaisen kädenjälki alustalla


Lisätiedot

Isa Mäkelä

050 367 7855

isa.makela@sykli.fi