Helsingforsbiennalen
Event header image

Försvunna öar

12.6.2021 17:00

Skanslandet

Performativ upptäcktsresa 

Rundturen börjar kl. 17, anländer 45 min. innan.


Den performativa rundturen följer en undervattenskabels fiktiva väg över Skanslandet. Guiden tar med publiken på en tur genom den orörda naturen på ön till ruiner, vindar, källare och bunkrar. Som metafor fungerar kabelsträckan som en efemär och påtaglig infrastruktur med knutpunkter, diversioner och läckage i form av engagerande performance, artefakter och installationer. Performanceinslagen blir till konfrontationer med diversionerna och läckagen. Artefakterna och installationerna blir till fysiska manifestationer av de olika knutpunkterna. Publiken deltar i spårandet av kabelvägen för att kollektivt uppleva den med performancekonstnärerna.

Mer information:

Samling framför infopunkten på Lotsgården kl. 16.15. Eventpersonalen visar deltagarna till startpunkten. På vägen kan man lämna in större ryggsäckar och annan packning till övervakad förvaring.

Ta på dig kläder som täcker hela kroppen, även huvudbonad rekommenderas. Terrängen är bitvis svårframkomlig, så du behöver stadiga skor. Vi rekommenderar att du tar också med en flaska vatten.

Större ryggsäckar och kassar ska lämnas in till den övervakade förvaringen men små kassar/väskor är tillåtna.

På turen bär vi skyddsvästar vilka delas ut till deltagarna.

Vänligen notera! Föreställningen rör sig delvis inomhus där det finns glasull och cementdamm.

Om du är rörelsehindrad och vill delta i turen ska du ta kontakt med samir.bhowmik@aalto.fi. Ingen åldersgräns, men turen rekommenderas inte till yngre än 7 år.  Rutten går genom svårframkomlig terräng och i byggnader med både trappor och trösklar.

Turen äger rum på engelska.

Vi vill göra evenemanget så framgångsrikt och säkert som möjligt för dig och de andra deltagarna. I händelse av ett hinder, vänligen avbryt din registrering för evenemanget. Avbryt också ditt deltagande om du utvecklar till och med milda influensasymtom.

Registreringen kan avbrytas senast 12 timmar före evenemangets start. En länk för att avbryta finns i bekräftelsemeddelandet.

Om du anländer sent kommer din plats att vidarebefordras.

I brådskande situationer kan du kontakta Helsingforsbiennalens kundtjänst på helsinkibiennial@hel.fi.

Tack för ditt samarbete!

Evenemanget är slutsålt.

Tid

Börjar:   12.6.2021 17:00
Slutar:   12.6.2021 18:30

Lägg till evenemanget i din kalender

Plats

Skanslandet


Arrangör

Helsinki Biennial

helsinkibiennial@hel.fi