13.12.2018 08:30 - 13.12.2018 10:30 Musiikkitalon ravintola , Kansalaistori 2 G , 0100  Helsinki

Tutkimus tutuksi -tapaaminen 13.12.2018

Miten maahanmuuttajien osaamista hyödynnetään työpaikoilla ja miten heidät saadaan kiinnittymään osaksi työyhteisöä. Mitä maahanmuuttaja voi itse tehdä, jotta hän pääsee hyödyntämään osaamistaan ja solahtaa työyhteisöön. Muun muassa näistä asioista keskustellaan Työsuojelurahaston järjestämässä Tutkimus tutuksi -tapaamisessa torstaina 13.12.2018 klo 9-10.30 Musiikkitalon ravintolassa. Aamukahvit ovat tarjolla klo 8.30 alkaen.  

Työterveyslaitoksen tutkimusprofessori Ari Väänänen johdattelee aiheeseen esittelemällä Osaamisen ja työn yhteensopivuus monikulttuuristuvilla työpaikoilla -tutkimushankkeen keskeisiä tuloksia. Hankkeessa selvitettiin maahanmuuttajien työn ja osaamisen vastaavuutta, paikannettiin monikulttuurisuuteen ja osaamisen kehittämiseen liittyviä ongelmakohtia. Hankkeessa kehitettiin käytännönläheinen Moniosaa! – Työpaikkaosaamisen kehittämisen malli monikulttuurisille työpaikoille.

Tutkimushankkeessa mukana ollut Starfoodin hr-asiantuntija Anne Vannesluoma kertoo, miten maahanmuuttajien osaamista hyödynnetään työpaikalla ja miten heitä tuetaan työssä kehittymisessä. Vannesluoma esittelee, millaisia toimenpiteitä Starfoodilla on tehty, jotta maahanmuuttajataustaiset työntekijät kiinnittyvät työhön ja työyhteisöön sekä kokevat itsensä tervetulleeksi.

Starfoodin entinen luottamusmies Chau Nguyen tuo esiin puheenvuorossaan kokemuksia siitä, miten maahanmuuttajat otetaan vastaan työpaikalla ja millaisia hyviä käytäntöjä on jo olemassa. Nguyen antaa vinkkejä siitä, mitä maahanmuuttaja voi itse tehdä, jotta hän löytää paikkansa työyhteisöstä ja pääsee hyödyntämään osaamistaan.  

Integrify on kouluttanut maahanmuuttajataustaisia henkilöitä koodareiksi ja tarjonnut suoran väylän työelämään. Intergrifyn toimitusjohtaja Daniel Rahman kertoo, miten maahanmuuttajakoodarit ovat päässeet työelämään kiinni ja onko heidän ollut helpompi solahtaa uuteen työyhteisöön kuin jollain toisella alalla? Rahman vinkkaa myös, mitä maahanmuuttaja voi itse tehdä, jotta hän solahtaa työyhteisöön.

Tilaisuuden lopussa järjestetään paneelikeskustelu, jossa Ari Väänänen, Anne Vannesluoma, Chau Nguyen ja Daniel Rahman keskustelevat maahanmuuttajien osaamisen hyödyntämisestä työpaikoilla ja miten maahanmuuttajat saadaan kiinnittymään työyhteisöön ja tuntemaan itsensä tervetulleeksi. Paneelikeskustelua vetää Työsuojelurahaston tutkimusasiantuntija Mikael Saarinen.

Ilmoittautumiset tilaisuuteen viimeistään tiistaihin 4.12.2018 mennessä. Ilmoittauduthan ajoissa, sillä turvallisuussyistä voimme ottaa tilaisuuteen enintään 80 osallistujaa. Mikäli et pääse tilaisuuteen, välitäthän tiedon muille asiasta kiinnostuneille.  

Esitystä voi seurata suorana lähetyksenä ilman kirjautumista internetin kautta osoitteessa www.unionimedia.fi/tsr. Tutkimus tutuksi -tapaamisen editoitu tallenne julkaistaan Youtubessa ja Työsuojelurahaston nettisivuilla.  

Hanke: 115179 Osaamisen ja työn yhteensopivuus monikulttuuristuvilla työpaikoilla 

 

Lippuja ei enää tarjolla.

Ajankohta

Alkaa:
13.12.2018 08:30
Päättyy:
13.12.2018 10:30

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Musiikkitalon ravintola
Kansalaistori 2 G
0100 Helsinki

Järjestäjä

Työsuojelurahasto/Päivi-Maria Isokääntä

09 6803 3318

paivi-maria.isokaanta@tsr.fi

Pohjoisesplanadi 21A, 00100 Helsinki

Eventilla

Powered by Eventilla