Kontakta

Kontaktadagen 23 maj 2019

Tema: Kunders förtroende som framtidens kapital

Kontaktadagen är årets största konferens för dig som arbetar med kundmöten via telefon och digitala kanaler och vill skapa morgondagens kundupplevelser. Utöver en inspirerande dag med mingel bland kollegor avrundar vi dagen med en gala där vi korar vinnare i vår nya tävling där vi utser Sveriges bästa!

Kontaktadagen arrangeras 23 maj 2019 på Münchenbryggeriet och är Sveriges största evenemang för alla som arbetar med kundrelationer på distans, i telefon och digitala kanaler. Kontaktadagen är en endagskonferens med fokus på framtidens kundmöten.

Marknaden utvecklas snabbt. Konsumenter ställer enorma krav på service och försäljning, digitaliseringen erbjuder mängder av möjligheter för kommunikation och självbetjäning. Till det kommer regleringar av marknader i form av nationella lagstiftningar, EUs ePrivacyförordning landar 2019 och internationella överenskommelser som syftar till konsumentskydd.

GuldKontakt - gala där i utser de bästa!
Kvällens middag inramas av tävlingen GuldKontakt, där vi utser bästa bolag, ledare och medarbetar inom kategorierna kundservice, växel och telemarketing! 

Målsättning Kontaktadagen är en årligen återkommande konferens och vi har nått vår målsättning är att Kontakta ska bli No1 som samlingsplats för alla som arbetar med kundservice och försäljning på distans! Vi växer och blir större varje år. Vi får också bättre och bättre feedback på konferensens innehåll varje år. 2019 inbjuder vi återigen till det fantastiska Münchenbryggeriet, men en storslagen utsikt över Stockholm.

Du som deltar kan vara:
- VD och företagsledare
- Försäljnings- och Marknadschefer,CIO
- Ledare i call-/kontaktcenters eller telefonsäljbolag
- Kundservicechefer och Kundansvariga
- HR- och utbildningspersonal

Evenemanget har avslutats.

Evenemangets tidpunkt

Börjar:
23.5.2019 09:00
Slutar:
23.5.2019 23:59

Lägg till evenemanget i din kalender

Evenemangsplats

Münchenbryggeriet
Torkel Knutssonsgatan 2
118 88 Stockholm