Tapahtuman oletuskuva

Kilpailuvahingot

1.9.2021 07:00

Verkossa

Kilpailuvahingot

Tässä verkkokoulutuksessa käsitellään kilpailuoikeudellista vahingonkorvausta erityisesti kartelleja ja määräävää markkina-asemaa koskevissa asioissa. Lainsäädäntöä on uudistettu lailla kilpailuoikeudellisista vahingonkorvauksista vastaamaan Euroopan unionin direktiiviä, ja sitä edeltävän lain aikainen oikeuskäytäntö on vahvistunut uusilla kotimaisilla tuomioistuinratkaisuilla. Myös Euroopan unionin tuomioistuin on ottanut kantaa taloudelliseen seuraantoon ns. asfalttikartelliasiassa (C-724/17).

Sisältö:

Kilpailuvahinkoja koskeva keskeinen EU-tason ja kotimainen lainsäädäntö ja sen uudistuminen
Keskeinen viimeaikainen oikeuskäytäntö koskien kartelliperusteisia vahingonkorvauksia
- Asfalttiasia
- Raakapuuasia
Asianajoon liittyviä erityiskysymyksiä kilpailuvahinkojutuissa

Keskeinen viimeaikainen oikeuskäytäntö koskien määräävän markkina-aseman väärinkäyttöön perustuvia vahingonkorvauksia
- Valio case
Määräävän markkina-aseman väärinkäyttöön perustuvien vahingonkorvausten erityispiirteitä

Kouluttajina toimivat asianajajat Antti Järvinen ja Mikael Wahlbeck, Frontia Asianajotoimisto Oy ja Sari Rasinkangas, Roschier Asianajotoimisto Oy.

Koulutus maksetaan heti oston yhteydessä verkossa. Maksettuasi koulutuksen verkossa saat vahvistusviestissä ohjeet verkkokoulutukseen siirtymisestä. Koulutus löytyy Asianajaja-akatemian verkko-oppimisympäristöstä, jonne jäsenet ovat saaneet tunnukset sähköpostiinsa. Tarvittaessa voit tilata uuden salasanan ympäristön kirjautumissivulta. Asianajotoimiston henkilökuntaan kuuluvana voit luoda käyttäjätunnuksen ympäristöön itse. 

Koulutus on hankittavissa 15.8.2022 mennessä ja materiaalit käytettävissä 31.8.2022 saakka. Koulutus on järjestetty aikaisemmin lähikoulutuksena 3.2.2020.

Hinta

210 euroa

Koulutus on vain asianajajille ja asianajotoimistojen henkilökunnalle. Verkkokoulutuksen peruutusehtojen mukaisesti koulutusta ei voi perua eikä maksua palauteta.

Järjestäjä

Suomen Asianajajaliitto

Kouluttautumisvelvoite

3 tuntia

Verkkokoulutuksen kouluttautumisvelvoite luetaan sille vuodelle, jona koulutus on ostettu tai jona siihen on ilmoittauduttu.

Sijainti

Verkossa

Ilmoittautuminen

viimeistään 15.8.2022

Täytäthän kaikki tiedot huolellisesti. Mikäli et saa vahvistusviestiä, ole yhteydessä sähköpostitse koulutus@asianajajaliitto.fi.

Jäsentietojasi ei päivitetä ilmoittautuessa annettujen tietojen perusteella. Voit jäsenenä päivittää yhteystietosi suoraan Asiointipalvelu ASSIssa tai osoitteella jasenasiat@asianajajaliitto.fi. Jos et ole jäsen ja ilmoittaudut ensimmäisen kerran tilaisuuteen, lisätään tietosi Asianajajaliiton asiakasrekisteriin.

Lisätietoja tietosuojasta 

Tervetuloa oppimaan verkossa!

Valitse haluamasi ilmoittautumisvaihtoehto
Ilmoittautuminen
Myynti päättyy
Hinta
Määrä

Myynti päättyy 15.8.2022 23:59
210,00 €

Määrä:


Ajankohta

Alkaa:  

1.9.2021 07:00

Päättyy:  

31.8.2022 23:59

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Verkossa


Lisätiedot

Suomen Asianajajaliitto

09-6866 120

koulutus@asianajajaliitto.fi

Simonkatu 12 B, 00100 Helsinki