Korona-ajan tilinpäätös -koulutus

3.3.2021 16:00

Webinaaritallenne

WEBINAARITALLENNE

KORONA-AJAN TILINPÄÄTÖSKOULUTUS

Huom! Valitettavasti webinaarin tallenne katkesi kesken, tallenteella vain koulutuksen ensimmäinen tunti, pahoittelemme! Tilaisuudessa esitetyn power point materiaalin saa laittamalla sähköpostia sanna.frisk@tradenomi.fi.

Taloushallintoalan Tradenomit järjestivät toivotun koulutuksen

Päivänpolttava aihe tilinpäätöksiä laativille juuri nyt – varaa pari tuntia aikaa ja tule kuuntelemaan, miten korona-aika vaikuttaa tilinpäätöksen laatimiseen ja mitkä ovat kriittisiä tilinpäätöseriä ja taseen pehmeitä kohtia juuri nyt.

Taloudellisesti vaikeana aikana tilinpäätöksen laatijalta vaaditaan normaalia suurempaa huolellisuutta. Asiakasyrityksen toiminnassa, ympäristössä ja tuloskehityksessä on saattanut tapahtua suuriakin muutoksia ja tilinpäätösperiaatteita joudutaan tarkastelemaan uudessa valossa.

Tarkastelussa ovat tilinpäätöksen kaikki osat heikosta ja epävarmasta taloustilanteesta aiheutuvien riskien ja muutosten näkökulmasta.

Koulutuksen sisältö

  • Mikä on yhtiön johdon sekä toisaalta kirjanpitäjän ja tilitoimiston vastuu tilinpäätöksen antaman kuvan ja tietojen oikeellisuudesta sekä riittävyydestä? Kaikki ei selviä tositteista - mitä tietoja tilinpäätöksen laatimiseen tarvitaan niiden lisäksi ja mitä asioita kannattaa dokumentoida oman selustan turvaamiseksi?
  • Mitkä ovat korona-aikana kriittisiä tase-eriä ja ns. taseen pehmeitä kohtia ja miten arvioida kuhunkin tase-erään vaikuttavia riskejä?
  • Milloin pitää kirjata luottotappio, vastainen meno, varaus tai arvonalennus tai harkita poistosuunnitelman muuttamista?
  • Mitä liitetietoja tilinpäätöksessä pitää koronan vuoksi antaa ja
    miten tilikauden jälkeiset tapahtumat tai toiminnan jatkuvuuteen liittyvä epävarmuus vaikuttavat tilinpäätöksen laatimiseen?
  • Miten korona-avustukset käsitellään tilinpäätöksessä? Entä uskaltaako osinkoa jakaa ja miten paljon?

Kouluttajana toimii HT-tilintarkastaja Miki Lehtomäki:

HT Miki Lehtomäellä on 15 vuoden laaja-alainen käytännön kokemus taloushallinnon, kirjanpidon ja tilintarkastuksen vaativista asiantuntijatehtävistä tilintarkastajana, CFO:na, controllerina ja taloushallinnon kouluttajana. Hän on ollut mukana sadoissa eri kokoisten ja muotoisten yhteisöjen tilintarkastuksissa ja erityistilintarkastuksissa. 

Webinaaritallenne on tarkoitettu kaikille Tradenomien jäsenille. Koulutus edellyttää perustietojen hallintaa kirjanpidosta.

Tallenne on katsottavissa maaliskuun 2021 loppuun asti.

Paikkoja ei enää tarjolla.

Ajankohta

Alkaa:  

3.3.2021 16:00

Päättyy:  

31.3.2021 23:59

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Webinaaritallenne


Lisätiedot

Sanna Frisk

sanna.frisk@tradenomi.fi