Tapahtuman oletuskuva

Interaktiivinen opotunti

21.4.2021 13:00

YouTube

Arvoisa oppilaanohjaaja/opettaja,

tervetuloa osallistumaan luokan kanssa Lakon juontamaan Livestreamiin!

Kevään hakujen lähestyessä oppilaat kuulevat kouluilta, vanhemmiltaan ja kavereiltaan, mitä heidän kuuluisi tehdä. Lopullisen valinnan opiskelupaikasta tulisi kuitenkin olla nuoren oma valinta. Tarjoamalla interaktiivisen alustan, missä nuorten ääni pääsee kuuluviin, pyrimme saamaan nuoret tuntemaan, että heidät todella nähdään ja kuullaan.

Luultavasti kaikki yläkouluikäiset tuntevat Eric Savolaisen, tosin paljon paremmin nimellä Lakko. Savolainen on videopelejä pelaava, vlogeja tekevä tubettaja ja muusikko. Savolaisen YouTube-kanavalla on 715 000 tilaajaa ja yli 310 miljoonaa katselukertaa ja hän onkin yksi Suomen suosituimmista somepersoonista.

Nyt tarjoamme koko Suomen yläkouluille Lakon juontaman virtuaalisen opotunnin. Livelähetyksen aikana Lakko kertoo itsestään, kokemuksistaan ja ammatillisesta koulutustaustastaan ja jakaa Väylät auki -kampanjan pääviestiä. Livelähetyksessä käydään myös läpi teemoittain luokkien etukäteen lähettämiä kysymyksiä.

Yksityiset linkit maksuttomiin livelähetyksiin jaetaan mukaan ilmoittautuneille opinto-ohjaajille, jotka näyttävät livelähetykset YouTubesta kouluissa yhtäaikaisesti sovittuna aikana.

Toimi näin:

- ilmoita luokkasi mukaan alla olevan ilmoittautumisen kautta 16.4. mennessä
- käytä ilmoittautumisessa sitä sähköpostiosoitetta, johon haluat linkin livelähetykseen
- lisää ilmoittautumisen yhteyteen mahdolliset kysymykset, joihin toivotte vastausta liven aikana  (HUOMIO! Vain ennen pääsisäistä lähetetyt kysymykset ehtivät mukaan)
- kysymyksiä tapahtumaan liittyen voi lähettää sähköpostitse osoitteeseen: vaylatauki@amke.fi 

Väylät auki -livestream on jatkumoa olemassa olevalle #väylätauki -kampanjalle, jota on toteutettu jo vuodesta 2018 lähtien. Kampanjan tavoitteena on päästä lähelle nuoria puhumaan heidän tulevaisuudestaan sekä vahvistaa heidän omaa uskoaan itseensä ja lisätä kiinnostusta peruskoulun jälkeisille jatko-opinnoille.

Paikkoja ei enää tarjolla.

Ajankohta

Alkaa:   21.4.2021 13:00
Päättyy:   21.4.2021 14:00

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

YouTube


Lisätiedot

Hanna-Mari Bennick, tiedottaja

0405543003

hanna-mari.bennick@amke.fi