Aamunavaus-webinaari: Kokemuksia anonyymistä rekrytoinnista Suomessa ja kansainvälisesti
Paltan Aamunavaus-webinaarissa 24.3. kuullaan kokemuksia ja tutkittua tietoa ajankohtaisesta aiheesta, anonyymistä rekrytoinnista.
Anonyymissä rekrytoinnissa lähtökohtana ovat hakijan osaaminen ja pätevyys, eivät muut ominaisuudet. Nimettömän hakuprosessin avulla pyritään varmistamaan tasa-arvo ja yhdenvertaisuus hakijoiden kesken.
Suomessa tätä rekrytointitapaa on viime vuosina kokeiltu onnistuneesti etenkin kunta-alalla, mutta kiinnostus on kasvanut jatkuvasti myös yrityksissä. Webinaarin ensimmäisessä vierailijapuheenvuorossa Helsingin kaupungin hr-asiantuntija Aino Lääkkölä-Pyykönen kertoo kokemuksia anonyymien rekrytointien pilotista.
Kansainvälisesti anonyymistä rekrytoinnista on kokemuksia jo pidemmältä ajalta. Webinaarin toisessa, englanninkielisessä Dr. Ulf Rinteen vierailijapuheenvuorossa kuulemme tarkemmin kansainvälisistä tutkimustuloksista.
Tilaisuuden avaa Paltan työmarkkinajohtaja Minna Ääri.
Aamunavaus keskiviikkona 24.3. klo 8.30, webinaarin linkki lähetetään ilmoittautuneille ennen tilaisuutta.
Ohjelma
- klo 8.30 Tilaisuuden avaus Minna Ääri, työmarkkinajohtaja, Palta
- klo 8.40 Helsingin kaupunki: Kuinka anonyymi rekrytointi onnistui käytännössä? Aino Lääkkölä-Pyykönen, hr-asiantuntija, Helsingin kaupunki
Helsingin kaupunki aloitti anonyymien rekrytointien pilotin keväällä 2020, ja tulokset kokeilusta ovat olleet lupaavia. Pilottia vetänyt hr-asiantuntija Aino Lääkkölä-Pyykönen kertoo, millaisia kokemuksia ja oppeja Helsingin kaupunki nimettömän hakuprosessin myötä sai.
- klo 9.15 Anonymous job applications from an international perspective Dr. Ulf Rinne, Head of Scientific Management, Senior Research Associate, IZA – Institute of Labor Economics
Vuonna 1998 perustettu, Bonnin yliopiston yhteydessä toimiva IZA – Institute of Labor Economics on voittoa tavoittelematon tutkimuslaitos ja johtava kansainvälinen työn ja talouden verkosto, joka koostuu 1600 tutkijasta eri puolilla maailmaa. IZA tarjoaa alustan tietojenvaihdolle ja tuo olennaiset tutkimustulokset päätöksentekijöiden ja suuren yleisön saataville. Vuodesta 2005 IZA:ssa työskennelleen Ulf Rinteen tutkimuskohteita ovat erilaiset empiiriset työn taloustieteeseen liittyvät kysymykset ja mikroekonometria. Häntä kiinnostavat erityisesti työmarkkinapoliittisten ratkaisujen arviointi, maahanmuuttopolitiikka, syrjinnänvastaiset instrumentit (kuten nimetön työnhaku) sekä teknologisen kehityksen ja digitalisaation vaikutukset työmarkkinoilla.
- klo 9.45 Kysymyksiä ja keskustelua
- klo 10.00 Webinaari päättyy
Ilmoittaudu su 21.3. mennessä.
Tapahtuma on maksuton ja avoin kaikille.
Lue, miten käsittelemme henkilötietojasi tietosuojaselosteestamme.