Tapahtuman oletuskuva

Koulutus: Ikäsyrjintä työnhaussa / TJS Opintokeskus

28.5.2024 17:00

webinaari (Teams)

Ikäsyrjintä työnhaussa

Koulutuksen tavoitteena on antaa tutkimustietoa ikäsyrjinnästä työmarkkinoilla. Miten ikäsyrjintä ilmenee, miten laajasta asiasta on kyse ja voiko sille tehdä jotain.

Koulutuksessa saat tietoa siitä, miten ikäsyrjintä suomalaisessa työelämässä ilmenee ja kuka sitä eniten kohtaa. Suomalaisten työnantajien suhtautumisesta vanhempiin työntekijöihin on olemassa tutkimustietoa. Tarkastelemme sen avulla, kuinka asenteet ovat muuttuneet ja muuttumassa. Meillä on työelämässä myyttejä, joita vanhempiin työntekijöihin liitetään - mitä ne ovat ja miten työnhaussa voi korostaa ja hyödyntää ikään liittyviä vahvuuksia. Ikäsyrjintä ilmiönä on totta, mutta muutosta parempaan on myös näkyvissä.

Kenelle?

Koulutus on suunnattu erityisesti akavalaisten liittojen työttömille ja työttömyysuhan alla oleville jäsenille, mutta osallistua saavat kaikki, joita aihe kiinnostaa.

Ohjelma

16.50 Koulutustila avautuu

17.00 Koulutus alkaa: Miten ikäsyrjintä näkyy tilastojen valossa, työttömyyskassan johtaja Outi Mäki

17.30 Ikäsyrjinnän ilmeneminen suomalaisilla työmarkkinoilla, mitä tiedämme työnantajien asenteista – miten ikääntymiseen liittyviä myyttejä murretaan, erikoistutkija Mervi Ruokolainen, Työterveyslaitos

18.15
Koulutus päättyy 

Huom! Viimeinen ilmoittautumispäivä 24.5.2024.


Ilmoittaudu TJS Opintokeskuksen kautta

Työttömyyskassa KOKOn johtaja Outi Mäki näkee työssään lukuina ja numeroina sen, miten työnhaku onnistuu tai viivästyy. Hänellä on tilastoja erityisesti asiantuntija-alojen työttömyydestä ja työllistymisestä.

Työterveyslaitoksen erikoistutkija Mervi Ruokolainen tutkii ja kehittää työpaikoille ratkaisuja, joilla työntekijöiden työkykyä ja työuria voidaan tukea. Viime vuosina hän on perehtynyt erityisesti työuran loppupuolen kysymyksiin.

Ajankohta

Alkaa:  

28.5.2024 17:00

Päättyy:  

28.5.2024 18:00

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

webinaari (Teams)


Järjestäjä