Webinaari: Julkisten hankintojen oikeustapaukset, 18.4.2024 klo 9-16

Ilmoittaudu koulutukseen 10.4. mennessä!

Syväsukellus oikeustapauksien pariin on taas täällä!
Tämä koulutus tarjoaa kokeneelle ammattilaiselle sen, mihin hankintakentän hektisessä arjessa ja kiireissä ei ehdi: paneutua oikeuskäytännön tuoreimpiin linjauksiin, analysointiin ja johtopäätösten soveltamiseen käytännössä.


Tässä PTCS:n ainutlaatuisessa koulutuksessa tarkastelemme julkisten hankintojen oikeuskäytäntöä. Ruodimme markkinaoikeuden ja korkeimman hallinto-oikeuden ratkaisujen linjauksia, samoin kuin ajankohtaisia EU-tuomioistuimen ratkaisuja. Valikoimme käsittelyyn ja tiukkaan analyysiin keskeisimmät tapaukset hankintaprosessin eri vaiheista.

Tämä vuosittain järjestettävä koulutus on suunnattu kokeneille julkisten hankintojen ammattilaisille. Osallistuminen sopii sinulle, jolla on julkisten hankintojen prosessit, periaatteet ja hankintalaki perusteellisesti hallussa. Olet kiinnostunut uusimmista linjauksista oikeuskäytännössä ja halukas pureutumaan näihin syvemmin. Olet tiedonjanoinen niin kotimaan hankintakentän kuin EU-tason tapauksista. Olet valmis hyppäämään hankintojen erityiskysymysten syvään päätyyn!

Tapauksia ovat esittelemässä ja pohtimassa PTCS:n kokeneet lakimiehet Aarne Kumlin ja Tuukka Lappalainen, sekä PTCS:n Oikeustapausuutisista vastaava Lasse Lipsanen. Osallistujat pääsevät osallistumaan tapauksista käytävään keskusteluun ja analysoimaan yhdessä muiden julkisten hankintojen huippuasiantuntijoiden kanssa oikeusohjeiden soveltamista käytännössä.

Alustavat teemat on esitelty alla, ja lopullinen ohjelma julkistetaan lähempänä koulutuksen ajankohtaa.

Ohjelmarunko


klo 9.00-12.00
•    Hankinnan laajuus
•    Soveltuvuusvaatimusten syrjimättömyys
•    Vertailuperusteiden syrjimättömyys

klo 12.00-13.00 Lounastauko

klo 13.00-16.00
•    Tarjouspyynnön muuttaminen tarjouskilpailun kestäessä
•    Tarjouksen tarjouspyynnön mukaisuus ja täsmennyttäminen
•    Sopimusmuutokset ja suorahankinnat
•    Hyvitysmaksut

Kouluttajat: PTCS:n juristit Aarne Kumlin (VT) ja Tuukka Lappalainen (OTM) sekä juristiharjoittelija Lasse Lipsanen

aaren_kumlin_kasvo.jpg (187 KB)  1301-ptcs-tuukka_0105.jpg  1301-ptcs-lasse_0198.jpg

Aarne Kumlin
varatuomari, osakas

Aarnella on julkisista hankinnoista vajaan 25 vuoden kokemus eri tehtävissä. Aarne on avustanut muun muassa hankintayksiköitä liikenteen, energian, yhdyskuntatekniikan ja satamatoiminnan aloilla. Aarne on hoitanut julkisia hankintoja koskevia valitus- ja riita-asioita markkinaoikeudessa, KHO:ssa, hallinto-oikeuksissa ja yleisissä tuomioistuimissa. Pelkästään markkinaoikeusasioita on kertynyt noin 200.

Tuukka Lappalainen
OTM

Tuukka neuvoo PTCServices Oy:n asiakkaita julkisia hankintoja ja oikeudenkäyntejä koskevissa toimeksiannoissa. Tuukka toimii tällä hetkellä sekä yritysten että julkisyhteisöjen asiamiehenä useissa merkittävissä oikeudenkäynneissä. Lisäksi Tuukan tehtäviin kuuluu asiakkaidemme avustaminen valtiontuki- ja kilpailuoikeudellisissa asioissa sekä vesihuoltolakiin liittyvissä hallinto-oikeusasioissa.
  
Lasse Lipsanen
junioriasiantuntija

Kilpailuttamistoimeksiantojen, kuten esimerkiksi laajojen sairaanhoidon laitetarvikehankintojen hoitamisen lisäksi Lasse toimii PTCS:n JulkiSet-palvelun päätoimittajana. Tässä roolissa Lasse seuraa tiiviisti kotimaista ja eurooppalaista oikeuskäytäntöä.

Tekninen toteutus: Kurssi järjestetään etäyhteydellä Teams-kokouksena. Osallistujana kuulet ja näet kouluttajan sekä esitysmateriaalit ja voit osallistua keskusteluun. Osallistuminen verkossa on helppoa ja vaivatonta, tarvitset vain verkkoyhteyden. Saat osallistumislinkin webinaaritilaan (Teams) viimeistään pari päivää ennen kurssia. Tallenne on katsottavissa 7vrk kurssin jälkeen. 

Valitse haluamasi kurssi

Kurssi Hinta Määrä
Webinaari: Julkisten hankintojen oikeustapaukset/1hlö, 18.4.2024 520,00 € (+ALV 24%)

Ajankohta

Alkaa:
18.4.2024 08:45
Päättyy:
18.4.2024 16:00

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Webinaari

Järjestäjä

PTCServices Oy

010 34 19 700

kurssit@ptcs.fi

Oletko kiinnostunut tilauskoulutuksesta?Pyydä tarjous

Tietosuojaseloste henkilötietojen käsittelystä PTCServices Oy:llä:

Rekisteriseloste