Hämärähommia Maunulan metsissä 22.11

22.11.2023 17:00

Maunulan maja

Tervetuloa Hämärähommiin Maunulan majalle!

Helsingin Latu ja Polku järjestää yhdessä geokätköily-yhdistys Geonauttien kanssa aivan pimeän tapahtuman Maunulan majalla! Ohjelmassa on tunnelmallisia pimeän aktiviteetteja sekä omatoimiseen ulkoiluun, että koko perheelle! Tapahtuma on maksuton ja avoin kaikille.

Heijastinkätköradalla pääsee omatoimisesti, tai koko perheen voimin, seuraamaan metsässä taskulampulla nähtäviä virvatulia, jotka johdattavat etsijät aina aarteelle asti! Rata on avoinna koko tapahtuman ajan. Lue täältä Geonauttien kuvaus radasta. Omat taskulamput mukaan.

Polkujuoksulenkeillä pääsee puolestaan ohjatusti ja turvallisesti kokeilemaan, miten juosta pimeässä otsalampun kanssa. Lähtöajat polkujuoksulenkille ovat 17.15 ja 18.00. Lenkkien kestot ovat noin 25-30min, ja tahti lenkeillä on erittäin rauhallinen. Ilmoittautuminen paikan päällä ohjaajille. Lenkeille otetaan 12-15  ensimmäistä. Omat otsalamput mukaan.

Ohjatulla lamppuretkellä oppaamme Matti johdattaa osallistujat pimeän retkelle, joka seurailee Maunulan luontopolkua. Retkellä pääsee kokeilemaan pimeässä retkeilyä ja liikkumista turvallisesti, ja näkemään lähiluontoa uudella tapaa. Sään ja tuurin mukaan retkellä saattaa nähdä tähtiä, pöllöjä, lepakoita, ynnä muuta mitä päiväsaikaan ei näe. Retkelle on hyvä varustautua säänmukaisella vaatetuksella ja jalkineilla, ja juotavaa on hyvä olla mukana. Retken lähtöaika on klo 17.30. Reitin pituus on n. 3km, ja retken vaativuusluokitus on helppo. Retkelle otetaan 15 osallistujaa ilmoittautumisen kautta. Ilmoittaudu lamppuretkelle rullaamalla sivua alaspäin. Omat otsalamput/taskulamput mukaan.

Koko perheen tunnelmallisella valopolulla kuljetaan helppoa lyhdyin merkittyä reittiä. Matkan varrella nähdään eräitä tuttuja hahmoja, päästään rauhoittumaan pimeän metsän tunnelmaan, ja pohtimaan muun muassa sitä miltä pimeä tuntuu. Polulle tarvitsee mukaan myös taskulampun. Reitin pituus on alle 1km, ja polku on avoinna koko tapahtuman ajan. Omat taskulamput mukaan.

 

Tapahtumassa on paikan päällä myös Helsingin Ladun ja Polun sekä Geonauttien väkeä. Tule moikkaamaan meitä, ja saat heijastimen matkaasi! Myös Maunulan majan suosittu kahvila pitää ovensa avoinna ja tarjoilee herkkujaan koko tapahtuman ajan.

Tapahtuma on päättynyt.

Ajankohta

Alkaa:  

22.11.2023 17:00

Päättyy:  

22.11.2023 19:00

Tapahtumapaikka

Maunulan maja

Metsäläntie 9
00620 Helsinki

Tarkempi kartta ja ajo-ohjeet

Järjestäjä

Helsingin Latu ja Polku Ry, Geonautit Ry