Beckhoff webinaarit 2022

Webinaarit jatkuvat syksyllä 2022 ja julkaisemme ohjelman tällä sivulla heti kun se on saatavilla!

Alla on lista keväällä 2022 pidetyistä webinaareista.

Jos sinulla on kysyttävää tai haluat pidetystä webinaarista tallenteen, niin laita viestiä osoitteeseen events@beckhoff.fi.

Aika
(webinaarit alkavat klo 9.00)
Webinaarin kuvaus
Isännät

Pidetty
11.2.

TwinCAT HMI ja kerätyn datan visualisointi

Webinaarissa käymme läpi, miten TwinCAT HMI:ta pystytään tehokkaasti laajentamaan omilla ohjelmistokomponenteilla. Käymme käytännön osiossa läpi, miten tietokannasta visualisoidaan dataa käyttäen mm. server extensioneja. Sovelluksessa historiadataa pystytään näyttämään jopa vuosien ajalta.

Asiakassovellusesimerkkinä: Suomen Tekojää Oy:n sovellus, joka tulee olemaan käytössä mm. Nokia areenalla Tampereella.

Webinaarissa sukellamme syvälle tekniikkaan. Mikäli TwinCAT HMI ei ole ennestään tuttu, niin suosittelemme tutustumaan aiempiin HMI webinaareihin alla olevista painikkeista: 

HMI webinaari, 26.11.2020 

HMI webinaari, 4.6.2021

simop_nelio.jpg (549 KB)
Simo Pajari
Avainasiakaspäällikkö

juhai_harmaa.jpg (657 KB)
Juha Iloniemi
Sovellusinsinööri

teemu_kuva_1.jpg (363 KB)
Teemu Toivonen
Suomen Tekojää Oy

Pidetty
18.2.

TwinCAT Analytics

TwinCAT Analytics tuo uusia työkaluja ennakoivaan huoltoon, vikatilanteiden analysointiin, koneiden optimointiin ja tiedonkeruuseen. Webinaarissa käymme läpi, miten TwinCAT Analytics mahdollistaa helpon tavan tiedon keräämiseen ja analysointiin esimerkiksi laitteen ylösajossa.

Hands-on-osiossa tututstutaan esimerkkiprojektin avulla analyysien luomiseen TwinCAT Analytics Service Tool -työkalulla ja tiedon tallentamiseen Analytics-tiedostoon TwinCAT Analytics Logger -lisäosalla.

harmaatausta_harto.jpg (139 KB)
Harto Veijola
Avainasiakaspäällikkö

tuomok_nelio.jpg (346 KB)
Tuomo Kamula
Sovellusinsinööri

Pidetty
18.3.

TwinCAT IoT - tiedon välitys Microsoft Azuren pilvipalveluun

TwinCAT IoT:lla liität automaatiojärjestelmäsi turvallisesti erilaisiin julkisiin pilvipalveluihin - tai vaihtoehtoisesti täydennät omaa suljettua pilviratkaisua. Tämän kerran IoT-webinaarissa keskitymme datan tallentamiseen Microsoft Azureen.

Mikäli Beckhoffin tuotetarjonta IoT-sektorille ei ole ennestään tuttu, niin voit tutustua tarjontaamme esimerkiksi katsomalla edelliset webinaarimme:

TwinCAT IoT

Beckhoff IoT-ratkaisut

jussi_harmaatausta_100x100.jpg (18 KB)
Jussi Piispanen
Aluemyyntipäällikkö, Hyvinkää

aapo_harmaa.jpg (714 KB)
Aapo Vuoristo
Ohjausjärjestelmäasiantuntija

Pidetty
25.3.

TwinCAT - Tietokanta osana automaatiojärjestelmää

Nykypäivänä tiedonkeruun merkitys on kasvanut ja dataa halutaan talteen pienemmistäkin automaatiojärjestelmistä. Webinaarissa käymme läpi kuinka TwinCAT Database server -laajennuksen avulla tietoa voidaan kerätä helposti. Käytännön esimerkissä näytämme kuinka tiedot saa talteen olemassa olevasta ohjelmasta muokkaamatta alkuperäistä koodia.

simop_nelio.jpg (549 KB)
Simo Pajari
Avainasiakaspäällikkö

joonask_nelio_harmaa.jpg (510 KB)
Joonas Karjalainen
Sovellusinsinööri

Pidetty
8.4.

TwinCAT osana modernia ohjelmistokehitysputkea

TwinCAT Engineering sisältää erilaisia työkaluja ja hyödyllisiä rajapintoja ohjelmistokehityksen eri vaiheisiin. Nämä työkalut auttavat sovelluskehittäjiä ohjelmiston laadun varmistamisessa. Työkaluilla ja avoimilla rajapinnoilla voidaan toteuttaa mm.

  • Lähdekoodien liittäminen versionhallintaan
  • Ohjelmiston automaattista testausta sekä integrointia
  • Testatun koodin julkaisua paketteina edelleen jaettavaksi

Webinaarissa esittelemme miten TwinCAT voidaan liittää osaksi ns. CI/CD (Continuous Integration / Continuous Delivery) -kehitysputkea. Sen avulla suunnittelijat voivat keskittyä olennaiseen vähentämällä toistuvia kehitys- ja integrointitehtäviä.

mikkoh_harmaa_fixattu.jpg (764 KB)
Mikko Heikkilä
Sovelluskehityspäällikkö

aapo_harmaa.jpg (714 KB)
Aapo Vuoristo
Ohjausjärjestelmäasiantuntija

Pidetty
22.4.

Älykäs ja helppo hydrauliikan ohjaus

Perinteisiä hydraulijärjestelmiä ohjataan usein erillisillä akseliohjaimilla, jolloin automaatiojärjestelmän ja akseliohjaimen välille muodostuu rajapintoja sekä ylläpidettäväksi jää useita ohjaimia. TwinCAT soveltuu suoraan kaikkien hydraulijärjestelmien sekä -toimilaitteiden ohjaukseen, erillisiä ohjaimia tai vahvistimia ei tarvita. Beckhoff I/O-valikoimasta löytyy kortit suoraan erilaisten venttiilien tai muiden toimilaitteiden ohjaukseen.

Webinaarissa käymme Hands On-esimerkein lävitse erilaisten hydraulipiirien ohjausta TwinCAT-ympäristössä.

ville_hopponen_1.jpg (475 KB)
Ville Hopponen
Myyntipäällikkö

teppol_nelio.jpg (753 KB)
Teppo Lepistö
Sovellusinsinööri

Pidetty
29.4.

EtherCAT simulation

TwinCAT EtherCAT Simulation- toiminto on kehitetty TwinCAT automaatiojärjestelmän toimintojen tehokkaaseen testaamiseen simulaatioympäristössä.
Webinaarissa kerromme työkalun keskeisistä ominaisuuksista, sekä näytämme käytännössä miten toimiva testausympäristö rakennetaan ja miten automaatiojärjestelmän toimintoja pystytään testaamaan.

teroy_harmaa_2021.jpg (689 KB)
Tero Ylimäki
Aluemyyntipäällikkö, Seinäjoki

petri_kiuru_harmaa.jpg (742 KB)
Petri Kiuru
Sovellusinsinööri

Pidetty
13.5.

TwinCAT Motion Designer

TwinCAT Motion Designer on työkalu erilaisten liikkeenohjaussovellusten mitoittamiseen. Ohjelmisto avustaa oikeiden komponenttien valinnassa ja sen avulla saadaan optimoitua paras mahdollinen liikkeenohjausratkaisu jokaiseen sovellukseen.

Webinaarissa esittelemme ohjelmiston käyttöä ja sen uusia ominaisuuksia. Mikäli liikkeenohjaus ei ole ennestään tuttua, niin suosittelemme tutustumaan aiempaan webinaariin:

Liikkeenohjaus-webinaari

marko_k_nelio_harmaa.jpg (761 KB)
Marko Kuusiluoma
Avainasiakaspäällikkö

timo_harmaa_nelio.jpg (658 KB)
Timo Anttila
Sovellusinsinööri

Pidetty
20.5.

Omien PLC-kirjastojen käyttö TwinCATissa

Ohjelmiston kirjastointi uudelleenkäytettäviksi ja helposti testattaviksi kokonaisuuksiksi on avainsana laadukkaan ohjelmistotuotteen ylläpitoon. Webinaarissa esittelemme kirjastojen kehitystä, käyttöä ja toteutusta TwinCAT-kehitysympäristössämme. Lisäksi käymme webinaarissa läpi myös PLC kirjastoista saaatavia hyötyjä osana ohjelmistoarkkitehtuuria.

mika_harmaa_nelio.jpg (538 KB)
Mika Eskola
Aluemyyntipäällikkö, Oulu

otto_nelio_harmaa.jpg (750 KB)
Otto Patolinna
Sovellusinsinööri

Ilmoittautumalla webinaareihimme tai tapahtumiimme liityt samalla myös osaksi postitusrekisteriämme ja saat ajankohtaista tietoa tuotteistamme, ratkaisuistamme ja palveluistamme. Voit poistua rekisteristä, milloin haluat.
Rekisteriseloste