Kontakta

Robotsamtal – Kontakta ger dig guiden för vad som gäller!

 

Välkommen på webinar där kontaktas Tina Wahlroth och Mattias Lindberg, advokat på Bird & Bird, möts i ett samtal om robotsamtal Vad är ett robotsamtal? Vilken lagstiftning gäller? Vad behöver du som jobbar med kundservice och telefonförsäljning tänka på? I detta webinar får du svar på dessa frågor och fler i det viktiga ämnet robotsamtal.

Robotsamtal är samtal med förinspelade eller programmerade meddelanden som inte hanteras av medarbetare eller fysisk person utan istället genomförs helt eller delvis automatiskt. Gemensamt är att robotsamtal omfattas av marknadsföringslagens krav på samtycke på förhand. Det ställer krav på att den part som är avsändare av samtalen gör sin hemläxa och funderar på syfte och flöden så att påringningarna följer både lagstiftning och etiska regler. Kontakta har tagit fram en guide som ger vägledning och svar.

I Kontaktas etiska riktlinjer avseende god sed vid försäljning och marknadsföring över telefon framgår det generellt att robotsamtal inte är tillåtna. Det samma kommer framgå i kommande etiska regler för kundservice. Konsumentlagstiftningen skärps löpande och just reglering av digital kommunikation är ett område som är under lupp. Det gör att det ställs allt högre krav på marknadens aktörer att agera korrekt, för att säkerställa en trygg konsumentmarknad och inte utmana lagstiftarna.

Men … Robotsamtal KAN användas under rätt förutsättningar. Kontakta har därför tagit fram en guide för användning av robotsamtal och andra automatiska system för individuell kommunikation som inte betjänas av en enskild person. 

Guiden beskriver bl.a:

  • Vad är ett robotsamtal?
  • Hur robotsamtal förhåller sig till gällande lagstiftning
  • Vilka krav ställs på samtycken?
  • Viktigt att tänka på vid användning av robotsamtal i förmedling av telefonförsäljning och kundservice.

 

För vem?

Gratis och öppet för alla. Detta webinar är intressant för alla som jobbar inom telefonförsäljning och kundservice. Det är viktigt att veta vilka regler och lagar som gäller för robotsamtal oavsett vilken roll i bolaget du har.

 

Plats:

Digitalt. Länk skickas till alla anmälda inför webinaret.

 

Praktiska detaljer:

Datum: 9 september 2022  
Tid: Klockan 08:30–09:00  
Plats: Digitalt och länk skickas inför mötet till anmälda.  
Kostnad: Kostnadsfritt och öppet för alla  


Vid frågor vänder du dig till Annika Svenle på annika.svenle@kontakta.se eller 073 954 68 03.

Varmt välkommen!

 

Det finns inga fler biljetter.

Evenemangets tidpunkt

Börjar:
9.9.2022 08:30
Slutar:
9.9.2022 09:00

Lägg till evenemanget i din kalender

Evenemangsplats

Digitalt

Arrangör