Tapahtuman oletuskuva

Kiinteistöjen arvonlisäverotus

18.11.2021 09:00

Kiinteistöjen arvonlisäverotus

18.11.2021 Webinaari

Kiinteistöihin liittyvät kysymykset ovat yksi arvonlisäverotuksen monimutkaisimmista aihealueista. Päivitä koulutuksessa tietosi kiinteistöihin liittyvissä keskeisissä arvonlisäverokysymyksissä!

Yritykset ovat toimialasta riippumatta tekemisissä kiinteistöjen kanssa niiden rakentajana, omistajana tai käyttäjänä. Koulutuksessa saat kattavan tietopaketin siitä, miten kiinteistöjen vuokraamisen ja investointien sääntely on arvonlisäverotuksessa toteutettu ja mitä tulee huomioida esimerkiksi myytäessä tai vuokrattaessa kiinteää omaisuutta.

Koulutus on tarkoitettu kaikille, jotka työssään käsittelevät erityisesti kiinteistöjen arvonlisäverotukseen liittyviä asioita, kuten kirjanpitäjät, tilintarkastajat, talouspäälliköt, yrityskonsultit ja muut taloushallinnon ammattilaiset. Koulutus sopii hyvin myös esimerkiksi kiinteistöjen ja kiinteistörahastojen manageroinnista tai yritysjärjestelyistä vastaaville henkilöille.

OHJELMA

Kiinteistöt ja arvonlisäverotus

 • Mitä pidetään arvonlisäverotuksessa kiinteistönä ja mikä merkitys kiinteistön määritelmällä on?
 • Mikä on kiinteistöön liittyvä palvelu? Vaikutukset mm. siihen missä maassa palvelu verotetaan.

Arvonlisäverotuksen lähtökohdat vuokraustoiminnassa

 • Vuokrausliiketoiminnan alv-pelisäännöt
  • Tavallinen kiinteistöosakeyhtiö, keskinäinen kiinteistöosakeyhtiö, kiinteistörahastot omistajina ja vuokranantajina
  • Milloin verotonta vuokrausta ja milloin verollista vuokrausta, vuokrausketjut, vuokrauskohde, milloin ei ole kyse vuokrausliiketoiminnasta vaan muusta palvelusta, esim. co-working yhteistoimistot, shop-in-shop -tilanteet, erityyppinen varastointipalvelu (mm. serveritilat)
  • Kiinteistöihin kohdistuvat vähennykset: kiinteistöinvestoinnit ja muut kulut, tyhjien tilojen merkitys, kiinteistöinvestointien alv-tarkistusvastuu ja tarkistustilanteet
 • Vuokralaisen konkurssi – vaikutukset vuokraveloituksiin ja kulujen vähennysoikeuteen
 • Verollisen vuokrausliiketoiminnan päättäminen

Kiinteistön luovutukseen liittyviä erityiskysymyksiä

 • Mitä erityistä huomioitava myytäessä kiinteistöä
  • Luovutuksen alv-käsittely, kiinteistöliiketoiminnan uudelleenjärjestelytilanteet ja myynnin kulut, kiinteistöinvestointiselvitysten antaminen ja sisältö, kiinteistön purkukustannukset ja vähennysoikeus

LUENNOITSIJA

Veroasiantuntija Eija Tannila, EY

AIKATAULU

Luentoaika klo 9.00 – 11.30. 

Osallistuminen webinaariin on helppoa millä tahansa laitteella, jossa on internet-yhteys ja kaiuttimet. Kirjallinen kurssimateriaali, osallistumislinkki ja ohjeet yhteyden avaamista varten lähetetään etukäteen sähköpostitse.

Saat koulutuksen jälkeen tallenteen webinaarista. Tallenne on katsottavissa kaksi viikkoa.

HINTA

Veronmaksajien jäsenille 280 € + alv, muille 340 € + alv

Paikkoja ei enää tarjolla.

Ajankohta

Alkaa:  

18.11.2021 09:00

Päättyy:  

18.11.2021 11:30

Lisää tapahtuma kalenteriisi

tannila-eija_ernst-young_naytto.jpg (77 KB)
HM Eija Tannila toimii EY:llä arvonlisäveroasiantuntijana. Hänellä on yli 20 vuoden kokemus välillisestä verotuksesta niin kotimaisista kuin kansainvälisistä asioista, pankki- ja vakuutustoimialasta, yritysjärjestelyistä sekä kiinteistöistä ja rakentamisesta. Urallaan Tannila on toiminut myös Verohallinnossa, josta noin 6 vuotta  Konserniverokeskuksessa.