Työnantajan yhteistoimintavelvoitteet yhteistoimintalain 8 luvun mukaan vähennettäessä työvoimaa sekä muutettaessa työsuhteen ehtoja

Työnantajan yhteistoimintavelvoitteet yhteistoimintalain 8 luvun mukaan vähennettäessä työvoimaa sekä muutettaessa työsuhteen ehtoja

Voimassaoleva yhteistoimintalaki asettaa työnantajalle tiukat velvoitteet, miten työnantajan on toimittava työvoiman käytön vähentämistä koskevissa yt-neuvotteluissa. Lain mukaiset sanktiot lain rikkomisesta ovat myös kovia. Tule Paltalexin koulutukseen päivittämään tietosi ja vältä jatkossa yhteistoimintalain noudattamisen yleisimmät kompastuskivet ja lain rikkomisesta mahdollisesti aiheutuva hyvitysvelvollisuus.

Koulutuksessa käsitellään yksityiskohtaisesti voimassaolevan yt-lain työnantajalle asettamia velvollisuuksia silloin, kun työvoimaa vähennetään tilapäisesti tai pysyvästi, tai vaihtoehtoisesti kun tarkoituksena on muuttaa yksipuolisesti työsuhteen ehtoja.

Koulutuksessa saat vastaukset mm. seuraaviin kysymyksiin:

  • Missä tilanteissa pitää käynnistää yhteistoimintalain 8 luvun mukaiset neuvottelut?
  • Missä vaiheessa työnantajan tulee aloittaa yt-neuvottelut? Milloin se on liian varhaista, milloin toisaalta liian myöhäistä?
  • Mitä tietoja työnantajan tulee antaa ennen yhteistoimintaneuvottelujen alkamista? Mikä on riittävää?
  • Kuinka yksityiskohtaisia tietojen tulee olla? Ketkä ovat yhteistoiminnan osapuolet? Miten toimitaan, jos yrityksessä ei ole valittu luottamusmiestä tai luottamusvaltuutettua?
  • Mitä asioita neuvotteluissa tulee lain mukaan käsitellä?
  • Kuinka pitkään tulee neuvotella ja voiko neuvotteluiden kestosta sopia toisin?
  • Yhteistoimintalain 60 § - milloin työnantaja voi poiketa yhteistoimintavelvoitteista ja tehdä päätöksen asiassa ennen neuvotteluja?
  • Neuvotteluiden päättäminen ja neuvotteluiden jälkeiset toimenpiteet – mitä pitää ottaa huomioon?

Koulutus on suunnattu esimiesasemassa toimiville, yritysjohdolle, HR:lle ja juridiikan asiantuntijoille. Koulutus järjestetään webinaarina 18.2.2021 klo 9-13.

Kouluttajina toimivat varatuomari Timo Yli-Koivisto sekä lakimies Anna Huusko.

Aika ja paikka:

Aika: 18.2.2021 klo 9.00–13.00 
Paikka: Webinaarina 

Hinnat ja peruutusehdot: 

WEBINAARI hinta PALTA ry:n jäsenille 240 € + alv 24 % 
WEBINAARI hinta muille kuin jäsenille 335 € + alv 24% 

Ilmoittautuminen päättyy to 11.2.2021.

Kurssin voi peruuttaa maksutta viimeiseen ilmoittautumispäivään asti, jonka jälkeen peruutuksesta tai peruuttamatta jätetystä kurssista peritään koko osallistumismaksu. Mikäli tilaisuuteen ilmoittautuu vähemmän kuin kahdeksan osallistujaa, tilaisuutta ei järjestetä. 

Lue, miten käsittelemme henkilötietojasi tietosuojaselosteestamme.

Lippuja ei enää tarjolla.

Ajankohta

Alkaa:
18.2.2021 09:00
Päättyy:
18.2.2021 13:00

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Webinaari

Järjestäjä

Eventilla

Powered by Eventilla