15.6.2020 14:00 - 15.6.2020 14:45 , WEBINARIUM  Via din dator eller mobilapparat

Coronakrisen och Finlands ekonomi

15.6.2020 14:00

Corona-pandemin håller på att avta vad gäller smittade personer, men ännu finns det många osäkerhetsfaktorer kring hur sjukdomsförloppet reagerar på ökad öppenhet. Den finska konsumtionen var mer eller mindre helt avstängd från mitten av mars, och speciellt restaurang, hotell- och turistbranschen drabbades hårt. Medan dagligvaruhandeln igen ökade markant. Permitteringarna har ökat rekordsnabbt och också arbetslösheten är på uppåtgående. Inte enbart den finska ekonomin är hårt drabbad, utan det gäller också för våra viktiga handelspartners ekonomier.

För tillfället talar man om vad som ska göras för att få den finska ekonomin på fötter igen, och 8.5  presenterades en rapport av den sk. Vihriäläs arbetsgrupp med förslag till vilka steg som borde tas härnäst. I arbetsgruppen satt förutom Vesa Vihriälä också bla Sixten Korkman, som har omfattande erfarenhet av den finska ekonomin och alla fluktuationer vi upplevt de senaste decennierna. Sixten Korkman har varit överdirektör för Finansministeriets nationalekonomiavdelning, VD för ETLA och EVA och har också varit verksam på Finlands Bank.

Korkman ger i webinariet en kort bakgrund till arbetsgruppens arbete och sin syn på hur framtiden ser ut och vilka scenarier vi kan förbereda oss på. Han svarar också gärna på dina frågor, både online, eller som du ger in på förhand.

Det finns inga fler platser.
Det finns inga fler platser.

Evenemangets tidpunkt

Börjar:  

15.6.2020 14:00

Slutar:  

15.6.2020 14:45

Organizer

Ekonomföreningen Niord

Arrangör

Catarina Söderström

0400-138 528

niord@ekonomit.fi

Evenemangsplats

WEBINARIUM
Via din dator eller mobilapparat

Se större karta och ruttinstruktioner