Kontakta

Kontakta Webinar

Framgångsprofiler i kundservice, växel och telemarketing!

Rekrytering av rätt personer till kundservice och telefonförsäljning skapar högre lönsamhet, mer nöjda medarbetare och lägre personalomsättning. Kontaktas medlemmar startade därför ett gemensamt projekt för att identifiera framgångsprofiler för nyckelpositioner inom kundservice och innesälj. I detta frukostmöte presenteras framgångsprofilerna och projektdeltagarna delar med sig av erfarenheter och intressanta framgångsfaktorer!

Kontaktas medlemmar anger personal och kompetensbrist som en av framtidens absolut största utmaningar. Flera av Kontaktas medlemmar hindras redan idag att utvecklas som en följd av detta.

En gemensam faktor bakom utmaningarna att rekrytera är att arbete inom kundservice och telefonförsäljning omgärdas av låg status. Dåliga arbetsplatser, dålig lön, monotona arbetsuppgifter, dåliga ledare och oseriösa aktörer är sådant som ingår i allmänhetens bild av kundservice och telefonförsäljning.

På förfrågan startade Kontakta hösten 2019 därför ett projektarbete som kommer agera över flera arenor och löpa över flera år.  Projektet har som målsättning att höja status för kundservice och telefonsäljning i syfte att underlätta framtida rekrytering.

Steg ett i projektet syftar att definiera ”Framgångsprofiler”, då det är bevisat att korrekt och väl definierade profiler ökar chanserna att hitta rätt medarbetare som över tid skapar bättre resultat och därmed stannar längre i sin anställning.

Projektet har genomförts av Kontaktas medlemmar Barona, Coor, Eniro 118 188, Kalix Tele24, Releasy och Samres tillsammans med Happyr som är specialister på vetenskaplig matchning av personal och företag. Profilerna som definierats är kundservicemedarbetare, innesäljare, telefonist, supportmedarbetare samt teamledare och är oberoende av verksamhet.

I denna frukost möter du Happyr som berättar mer om framgångsrik matchning utifrån definierade profiler tillsammans med Kontaktas medlem Kalix Tele24 som berättar om deras arbete att identifiera rätt profiler, rekrytera på nytt sätt och vilka värden det skapat!

Praktisk  information

Datum: 27 nov 2020
Tid: 08.30 - 09:15
Plats: Webinar
Avgift:  Kostnadsfritt! Länk skickas till dig som är anmäld!
   

Kontakt:

 

Vid frågor är du välkommen att höra av dig till Linda Magnusson på linda.magnusson@kontakta.se alternativt 0704 39 00 87. 

Välkommen!

 

Evenemanget har avslutats.

Evenemangets tidpunkt

Börjar:
27.11.2020 08:30
Slutar:
27.11.2020 09:00

Lägg till evenemanget i din kalender

Evenemangsplats

Webinar

Arrangör